Wie zijn wij?

Monuta heeft al meer dan 90 jaar ervaring in het verzorgen en begeleiden van uitvaarten en weet daarom hoe moeilijk nabestaanden het vaak hebben na een overlijden. Als je een dierbare verliest, kan het na een aantal weken of maanden erg stil worden. Vaak verwacht de omgeving dat je de draad van het leven na een poosje weer oppakt. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Nabestaanden weten dan soms niet waar ze met hun verdriet naar toe moeten.

Monuta vindt het belangrijk om nabestaanden zoveel mogelijk bij te staan. Niet alleen voor en tijdens het afscheid, maar juist ook erna. Met het online ontmoetingsplatform Wie Troost Mij en herdenkingssite Sterrenhemel hopen wij jou in deze moeilijke periode troost te bieden en een beetje te helpen met het verdriet een plek te geven.

Als mij de moed ontbreekt
Om weer door te gaan
Wie troost mij dan liefdevol
En moedigt mij weer aan?

Op het forum kun je troost en steun vinden bij elkaar, ervaringen delen of elkaar tips over bijvoorbeeld boeken, films of muziek geven. Hoe gaan lotgenoten om met het verlies van een partner, ouders of kind? Hoe beleven zij hun rouwproces? Durven zij weer dingen te ondernemen? Hoe reageren naasten en collega’s op hun verdriet? Zomaar een greep uit de onderwerpen die je op het forum van Wie Troost Mij kunt vinden.

Op ons blog plaatsen onze redactie en deskundige gastbloggers regelmatig artikelen met praktische tips voor hoe je om kunt gaan met je verdriet. Ook kun je hier ervaringsverhalen vinden en lezen hoe anderen rouw beleven.

Heb je vragen over Wie Troost Mij? Neem dan contact met ons op.

Rianne - Redactie

"Het is niet alleen bijzonder om te zien dat nabestaanden op het forum elkaars ervaringen herkennen, maar ook dat ze echt hun best doen om elkaar een hart onder de riem te steken. Hoe groot hun eigen verdriet ook is."

Yoram - Redactie

"We proberen nabestaanden op heel veel verschillende manieren te ondersteunen. Zo kun je je dierbare ook herdenken op de Sterrenhemel. En wanneer je je abonneert op onze nieuwsbrief kun je praktische tips ontvangen."

Mark - Forumbeheer & redactie

"Wist je dat Wie Troost Mij ook op Facebook te vinden is? Op deze pagina met meer dan 150.000 volgers plaatsen we regelmatig inspirerende verhalen en mooie gedichten die hopelijk wat troost en steun geven."