Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een account aan?

Om berichten te kunnen plaatsen heb je een account nodig. Je kunt je hier registreren. Je krijgt dan een scherm te zien waar je je gegevens kunt invullen om een account aan te maken. Tip: om anoniem berichten te kunnen plaatsen, kun je gebruik maken van een gebruikersnaam die niet direct naar jouw echte naam te herleiden is. Na het registreren, ontvang je van ons een e-mail ter bevestiging. Je bent dan ook meteen ingelogd op het forum en kunt meteen berichten plaatsen.

Waarom moet ik mijn stemming aangeven?

Het aangeven van je stemming hoeft niet per se. We bieden deze mogelijkheid, omdat je je in een rouwproces soms heel goed kunt voelen en soms wat minder goed of zelfs heel verdrietig. Dankzij het icoontje van je stemming bij je bericht weten andere bezoekers hoe je je voelt of voelde bij het plaatsen van een bericht. Je kunt je stemming op elk moment veranderen via ‘Mijn profiel’.

Ik weet mijn inloggegevens niet meer

Als je een account hebt aangemaakt, ontvang je hier altijd een bevestigingsmail van met je inloggegevens.  Heb je deze e-mail niet meer? Klik dan in het inlogscherm op de link: ‘Wachtwoord vergeten’ en vraag een nieuw wachtwoord aan. 

Hoe verander ik de foto die bij mijn naam staat?

Als je via desktop, laptop of tablet bent ingelogd, zie je rechtsbovenaan de pagina dit volgende icoontje staan:

icoon-profiel.jpg

Als je daarop klikt, verschijnt jouw profielpagina in beeld. Wanneer je vervolgens op 'Profiel bewerken' klikt krijg je een scherm waarin je je profielgegevens en foto kan aanpassen. Op je smartphone zie je bovenaan de pagina 'Welkom [gebruikersnaam]' staan. Als je daarop klikt krijg je jouw profielpagina te zien. Wanneer je op 'Profiel bewerken' klikt, krijg je een scherm waarin je je profielgegevens en foto kan aanpassen.

Hoe verander ik mijn gebruikersnaam?

Je kunt je gebruikersnaam wijzigen door via het contactformulier contact op te nemen met de forumbeheerder. De forumbeheerder kan jouw gebruikersnaam wijzigen. Vermeld in het formulier dan wel de gewenste nieuwe gebruikersnaam.

Waar kan ik mijn privéberichten terugvinden?

Om de privacy van onze forumleden te bewaken, slaan wij de verstuurde en ontvangen privéberichten niet op. De privéberichten verlopen volledig via e-mail. Je kunt deze berichten dan ook niet terugvinden op je profielpagina. Ook de forumbeheerder heeft geen inzage in deze berichten.

Wat betekenen de hartjes bij de forumberichten?

Onder ieder forumbericht vind je de mogelijkheid om een hartje te geven. Je kan een hartje geven wanneer je degene die het bericht heeft geschreven een hart onder de riem wilt steken. Wanneer je op het icoontje klikt, geef je een hartje. De schrijver van het bericht krijgt hier bericht van. Op je profielpagina zie je hoeveel hartjes je in totaal hebt gegeven aan andere forumleden en hoeveel hartjes je hebt gekregen.

Ik mis een onderwerp op het forum, waar kan ik dat melden?

Als er een onderwerp is wat volgens jou toegevoegd zou moeten worden aan het forum, dan kun je de forumredactie mailen. De redactieleden kunnen eventueel een nieuw onderwerp aanmaken waar je vervolgens een bericht in kunt plaatsen. Je kunt de forumredactie bereiken via het contactformulier.

Hoe verwijder ik mijn account?

Je kunt je account verwijderen door via het contactformulier contact op te nemen met de forumbeheerder. De forumbeheerder kan je account deactiveren. 

Waar vind ik informatie over het regelen van een uitvaart?

Wie Troost Mij is opgericht als ontmoetingsplaats voor nabestaanden, om steun en troost te geven en te krijgen. Voor meer informatie over het organiseren van een afscheid met een goed gevoel, uitvaartwensen of uitvaartverzekeringen kun je terecht op de site van Monuta.

Mijn vraag staat hier niet tussen, waar kan ik mijn vraag stellen?

Als je een andere vraag hebt, kan je de forumredactie een e-mail sturen via het contactformulier.