afbeelding van Morwenna-63
Licht bewolkt

Verlies huisdier

Hallo,

Waarom is er geen mogelijkheid om te praten over het verlies van een huisdier?Dit is een heel ingrijpend iets. Het verliezen van mijn twee honden was voor mij verschrikkelijk, en het valt me tegen dat het hier niet mogelijk is om over dit grote verlies en het daaropvolgende verdriet te kunnen praten.

Hartjes 1

Er zijn 2 reacties op dit bericht

afbeelding van Morwenna-63
Licht bewolkt
#1

Gelukkig hebben wij nu weer een hond, ze is nu 16 maanden. Ik zou me geen raad weten zonder haar. Jammer dat de liefde voor een huisdier, en het verdriet na het overlijden van je geliefde familielid (want dat zijn ze) nog altijd niet voldoende erkend wordt...

Loves 0
Wie Troost Mij Forumbeheerder
afbeelding van Wie Troost Mij
Zonnig
Wie Troost Mij Forumbeheerder
#2

Beste Morwenna-63,

Het verlies van een huisdier kan inderdaad ingrijpend zijn, daar zijn we ons zeker van bewust. Toch hebben we ervoor gekozen hier geen apart forumonderwerp voor aan te maken. 

Dat heeft drie redenen. De eerste is dat we merken dat hier in het algemeen weinig op gezocht wordt.  Daarnaast zijn er op het internet diverse fora voor dierenliefhebbers te vinden, die vaak ook een plek geven aan het verlies van een dier. Bovendien hebben we - omdat we een initiatief van Monuta zijn - ons bewust gericht op het verlies van mensen.

Dat wil niet zeggen dat praten over het verlies van een dier geen plaats kan hebben op Wie Troost Mij of Sterrenhemel. Maar ik denk dat er betere plekken hiervoor bestaan.

Veel sterkte,

Mark
Wie Troost Mij

Loves 1