Wie Troost Mij Forumbeheerder
afbeelding van Wie Troost Mij
Zonnig
Wie Troost Mij Forumbeheerder

Oproep: vereeuwig jouw herinnering

Hallo allemaal,

Wanneer je een dierbare hebt verloren, zijn herinneringen van levensbelang, weten we bij Monuta en Wie Troost Mij uit ervaring. Na het overlijden van je dierbare zijn herinneringen vaak nog het enige wat je van diegene hebt: herinneringen in je hoofd, maar ook tastbare herinneringen, zoals foto’s, kleding, een favoriet kookschriftje, de modelvliegtuigenverzameling…

Op het Instagram-account van Monuta (https://www.instagram.com/monutastories) willen wij mensen inspireren deze waardevolle herinneringen te maken, te bewaren en te delen met elkaar. Juist omdat ze later, na het afscheid van een dierbare, zo belangrijk zijn en kunnen helpen bij de rouwverwerking.

Een van de manieren waarop we dit doen, is door het delen van zogenaamde herinneringsfoto’s en bijbehorende verhalen. Hier vind je een voorbeeld van zo’n herinneringsfoto: https://www.instagram.com/p/BsaHBxXAkab/

Zoals je ziet maken we een mooie verzamelfoto van voorwerpen die mensen doen herinneren aan hun overleden dierbare. Dit zijn voorwerpen met een bepaalde betekenis, met een verhaal. Een kopje is niet zomaar een kopje, maar staat voor de verzameling aan porselein waar de ziel en zaligheid van moeder in lag, bijvoorbeeld.

We merken dat het maken van dit soort foto’s veel doet met nabestaanden: de spullen gaan weer door de handen van de nabestaanden en de herinneringen komen als vanzelf weer bovendrijven. Daarnaast is de herinneringsfoto’s voor veel nabestaanden een mooi eerbetoon aan hun dierbare, een museum ter nagedachtenis als het ware.

OPROEP: voor nieuwe herinneringsfoto’s zijn we op zoek naar mensen die het ook mooi vinden om zo’n foto te maken.

Wat gaan we doen?
Je meldt je aan via ons contactformulier: https://www.wietroostmij.nl/contact. Leg kort uit om wie het gaat en wat het verhaal van jouw dierbare is. We maken dan een selectie uit de aanmeldingen. Omdat we graag zoveel mogelijk verschillende soorten verhalen een podium willen geven en ook verschillende soorten verlies uit willen lichten (zodat iedereen die ons volgt zichzelf kan herkennen) maken we deze selectie.

Hebben we jouw verhaal uitgekozen? Dan nodigen we je graag uit om naar Apeldoorn te komen met zeven tot tien voorwerpen die jou doen denken aan jouw overleden dierbare. Er zit vaak een verhaal of betekenis achter elk voorwerp, hoe klein ook. In eerste instantie lijkt een verhaal misschien niet zo bijzonder, maar uit ervaring weten we dat juist de kleine verhalen het meest bijzonder zijn.

Vervolgens maken we de herinneringsfoto met jouw voorwerpen. Terwijl we daarmee bezig zijn, interviewen we je ook kort over de voorwerpen. Wat zijn het voor voorwerpen? Wat betekenen ze voor jou of voor jouw dierbare? Zijn er mooie anekdotes die je kunt vertellen?

Daarna werken we jouw verhaal en herinneringsfoto uit en publiceren we deze via ons Instagram-account. Uiteraard sturen we jou de herinneringsfoto ook digitaal toe, zodat je dit eerbetoon ook zelf een mooi plekje kunt geven.

We hopen dat we op deze manier veel mooie herinneringen kunnen delen en andere mensen kunnen inspireren om bewust herinneringen te maken met degenen van wie ze houden.

Heb je vragen? Stel ze gerust hieronder.

Vriendelijke groet,

Mark
Wie Troost Mij

Hartjes 0

Er zijn 3 reacties op dit bericht

#1

Beste Mark,

Wanneer staan de bezoeken aan Apeldoorn gepland? Bvd

Loves 0
Wie Troost Mij Forumbeheerder
afbeelding van Wie Troost Mij
Zonnig
Wie Troost Mij Forumbeheerder
#2

Beste Klavertje076,

Dat is nu nog niet bekend. Dat is onder meer afhankelijk van de beschikbaarheid van de fotograaf en hoeveel mensen zich aanmelden. Waarschijnlijk half of eind oktober. We laten het zo snel mogelijk weten!

Vriendelijke groet,

Mark
Wie Troost Mij

Loves 0
Wie Troost Mij Forumbeheerder
afbeelding van Wie Troost Mij
Zonnig
Wie Troost Mij Forumbeheerder
#3

Hallo allemaal,

Een tijdje geleden alweer plaatsten we bovenstaande oproep. Daar kwamen aardig wat reacties op en inmiddels hebben we de eerste herinneringsfoto op ons Instagram-account geplaatst.

Je kunt de foto van Sylvia voor haar helaas te vroeg overleden zoon Erwin hier vinden: https://www.instagram.com/p/B41slYsFu7n/

Vind jij het ook mooi om zo'n herinneringsfoto met spullen van of rondom je overleden dierbare te maken, dan horen wij dat graag via dit contactformulier: https://www.wietroostmij.nl/contact.

Vriendelijke groet,

Mark
Wie Troost Mij

Loves 0