Meer bekendheid voor het forum

Ik vind dit een mooi forum maar merk dat er op veel onderwerpen nooit wordt gereageerd. Zowel op het Blog als op het Forum. Dat is jammer en haalt motivatie weg van mensen die hun verhaal daar neer hebben gezet.

Ik had bijvoorbeeld mijn verhaal geplaatst met wat vragen over herkenbaarheid van dingen in de rouwverwerking. Na 1,5 maand is het nauwelijks gelezen en niet op gereageerd.

Kan Monuta niet proberen hier wat meer bekendheid aan te geven? Bijvoorbeeld via Social Media? Ik weet zeker dat veel mensen wel behoefte hebben hieraan.

Hartjes 0

Er zijn 5 reacties op dit bericht

Wie Troost Mij Forumbeheerder
afbeelding van Wie Troost Mij
Zonnig
Wie Troost Mij Forumbeheerder
#1

Hoi Martine,

Fijn om te lezen dat je ons forum zo'n warm hart toedraagt en graag ziet dat meer nabestaanden die worstelen met hun verdriet om een overleden dierbare hun weg naar Wie Troost Mij weten te vinden.

We zijn momenteel aan het kijken hoe we meer interactie op het forum kunnen krijgen. Dat doen we nu al onder meer door via onze Facebook-pagina actief te verwijzen naar onze forum en blog. Dat beantwoordt meteen je vraag: we zijn inderdaad te vinden op social media: op onze Facebookpagina http://www.facebook.com/WieTroostMij worden we gevolgd door meer dan 88.000 (actieve) mensen en op die plek plaatsen we regelmatig gedichten, links naar het blog, ons forum of naar Sterrenhemel.

Maar er zijn uiteraard nog meer plannen met het forum. Zo komt er een nieuwsbrief waarmee we meer bekendheid aan Wie Troost Mij en de forumonderwerpen kunnen geven en gaan wij ook actiever berichten op het forum plaatsen om meer interactiviteit te bewerkstelligen.

Maar waar ik vooral benieuwd naar ben: hoe denk jij dat we meer drukte op het forum krijgen? Zie je verbeterpunten? Zijn er onderwerpen waar je graag meer over zou willen lezen? Deze vragen gelden overigens ook voor de andere leden van ons forum. Samen maken we Wie Troost Mij tot dé ontmoetingsplaats voor nabestaanden.

Loves 0
#2

Kijk, ik wist niet dat jullie een eigen FB pagina hadden. Misschien kan Monuta pagina deze weer delen bijvoorbeeld? Met een link naar het forum? Of sowieso de link naar het forum eens in de zoveel tijd op FB gooien?

Een andere manier, ja moeilijk. Geeft Monuta bij uitvaartbegeleiding ook iets mee qua nazorg? Ik bedoel dan folders, contacten ed. Misschien kan daar een foldertje bij van Wie troost mijBijvoorbeeld.

Loves 0
Wie Troost Mij Forumbeheerder
afbeelding van Wie Troost Mij
Zonnig
Wie Troost Mij Forumbeheerder
#3

Goede ideeën, Martine!

Wanneer je naar onze Facebookpagina gaat, zie je dat we in elk bericht wel verwijzen naar deze site. In de bezoekersstatistieken zien we ook dat onze Facebookvolgers vaak wel een kijkje nemen, maar inderdaad nog niet actief deelnemen. 

Dit forum is ontstaan uit het doeboekje Wie Troost Mij van Cees Baan. Dit boekje bieden we via onze uitvaartverzorgers aan nabestaanden aan. We kijken altijd naar wat passend is, maar wellicht kunnen we een mooie manier vinden om Wie Troost Mij na een overlijden bij nabestaanden onder de aandacht te brengen.

Als je meer suggesties of ideeën hebt, dan horen wij dat uiteraard graag. Alle input om meer steun en troost aan lotgenoten op dit forum te kunnen bieden is meer dan welkom.

Loves 0
afbeelding van Rema
Bewolkt
#4

Jullie kunnen wellicht inzetten op Google ad's waarmee je in een korte periode, betaald meer bekendheid genereert naar de site/forum. Ook betaalde advertenties op Facebook helpen om bij een bredere doelgroep bekendheid te geven.

 

 

Loves 0
Wie Troost Mij Forumbeheerder
afbeelding van Wie Troost Mij
Zonnig
Wie Troost Mij Forumbeheerder
#5

Hoi Rema,

Bedankt voor je tips! Deze vraag werd door Martine gesteld toen het inderdaad nog betrekkelijk rustig op het forum was. Inmiddels is het veel levendiger, en weten meer mensen ons te vinden. Dat is fijn, maar het kan altijd beter.

Wat we zien is dat er ook veel 'lezers' zijn. Mensen die de verhalen en ervaringen lezen en er troost uit halen, maar die de stap om zich te registreren en mee te praten nog wat te groot vinden - om allerlei redenen. Daar gaan we aan werken. Zo gaan we onder andere het registreren laagdrempeliger maken en ook de meerwaarde van registratie duidelijker laten zien.

Uiteraard maken we gebruik van Google Adwords en advertenties op Facebook, en deze werken ook. Wist je dat onze Facebook-pagina al bijna 114.000 vind-ik-leuks heeft? We hebben ook een nieuwsbrief waarop je je als forumlid kunt abonneren. Binnenkort maken we deze nieuwsbrief ook beschikbaar voor mensen die (nog) geen lid van het forum zijn. 

Daarnaast staan we ook open voor gastbloggers, die zo nu en dan mooie artikelen voor ons blog schrijven, waarover we hier kunnen discussiëren en zoeken we andere samenwerkingen op.

Allemaal initiatieven om de bekendheid van Wie Troost Mij vergroten, maar meer tips zijn altijd welkom!

Vriendelijke groet,

Mark

Wie Troost Mij

Loves 0