Wie Troost Mij Forumbeheerder
afbeelding van Wie Troost Mij
Zonnig
Wie Troost Mij Forumbeheerder

Belangrijk: wijzigingen Wie Troost Mij

Hallo allemaal,

Misschien hebben jullie het al gezien, maar er is iets veranderd op ons forum. In dit bericht zal ik de belangrijkste wijzigingen uitleggen.

Een tijdje geleden hebben we een gebruikersonderzoek uit laten voeren. We wilden graag weten hoe we van Wie Troost Mij een nog gebruiksvriendelijker en fijnere omgeving kunnen maken, waar jullie op een laagdrempelige manier verhalen en ervaringen kunnen delen, vragen kunnen stellen, tips kunnen delen en elkaar steun en troost kunnen bieden.

Naar aanleiding van dit onderzoek hebben we een aantal verbeteringen doorgevoerd. We hopen dat jullie hier ook mee uit de voeten kunnen!

Heb je nog suggesties of vragen? Of mis je nog iets op deze site? Werkt er iets niet naar behoren? Laat het ons weten in de reacties op dit bericht!

Nieuwe forumindeling
Om het forum overzichtelijker te maken voor iedereen, hebben we het forum nu in twee groepen gesplitst:
 

  • Vertel je verhaal
  • Stel je vraag


Wil je je verhaal over je overleden dierbare even van je af schrijven? Of wil je graag een mooie ode aan hem of haar plaatsen? Onder ‘Vertel je verhaal’ kun je je verhaal delen. De onderwerpen die hieronder vallen zijn ‘Verlies van een kind’, ‘Verlies van ouders’, ‘Verlies van een partner’, ‘Verlies door zelfdoding’, ‘Verlies van broer of zus’ en ‘Liedjes & gedichten die steun geven’. Andere forumleden kunnen dan je dan steunen door een reactie te geven, of op het hartje onderaan het bericht te klikken.

Heb je een concrete vraag over hoe je met bepaalde dingen om moet gaan? Dit kan je nu kwijt onder ‘Stel je vraag’. Andere forumleden kunnen jou dan wellicht helpen door tips te geven in de reacties.

De nieuwe en actieve berichten vind je voortaan onder de blokjes van de forumonderwerpen.

Afbeeldingen en links toevoegen
Wanneer je een forumbericht plaatst, kun je nu ook een afbeelding toevoegen, bijvoorbeeld van je dierbare of een gedicht. Let op: deze afbeelding mag maximaal 200kb groot zijn. Een afbeelding plaatsen kan alleen in het bericht, niet in de reacties op dit bericht.

Je kunt nu ook klikbare links toevoegen. Handig, als je bijvoorbeeld een mooi artikel over rouwverwerking hebt gelezen en dit met andere forumleden wilt delen. Of als je naar een ander bericht dat je hebt geschreven wilt verwijzen. Het ziet er dan bijvoorbeeld zo uit: https://www.sterrenhemel.nl

Bericht citeren nu eenvoudiger
We hebben gemerkt dat het citeren van een bericht voor veel forumleden onduidelijk was. Dus hebben we het (hopelijk) iets eenvoudiger gemaakt.

Wanneer je nu (een gedeelte van) een bericht wil citeren, klik je op de knop ‘Reageer op dit bericht’. Je wordt dan naar een invulveld met het geciteerde bericht gestuurd. Onder het citaat zie je een knipperende cursor. Daar kun je direct jouw reactie op het geciteerde bericht typen.

Bericht klaar? Klik dan op ‘Plaats reactie’ en jouw reactie mét citaat wordt geplaatst.

Niet meer direct naar de reacties
Een veelgehoorde klacht: wanneer je op een forumbericht of blogartikel klikte, stuurde de site je meteen door naar het veld voor de reacties. Om het eerste bericht te kunnen lezen, moest je voorheen dus altijd weer helemaal naar boven scrollen.  

Dit gebeurt nu gelukkig niet meer. Wanneer je een forumbericht of blogartikel leest, begin je nu gewoon bovenaan – je hoeft dus niet meer terug te scrollen.     

Account maken nu eenvoudiger
Om berichten en reacties te kunnen plaatsen heb je een account nodig. Dat doen we, omdat we graag een veilige omgeving willen bieden, waar iedereen zijn of haar verhaal kan doen en ervaringen kan delen.

Om mee te kunnen praten op het forum en het blog, hoef je nu alleen nog maar een gebruikersnaam en geldig e-mailadres in te vullen. Het is voor andere forumleden wel fijn als je de rest van je profiel ook aanvult, want dan weten ze een beetje met wie ze hun ervaringen delen.

En binnenkort meer…

Binnenkort gaan we nog wat andere elementen aanpassen en toevoegen. Zo komt er een teampagina, waarin wij ons zullen voorstellen aan jullie. Ook gaan we het uiterlijk van Wie Troost Mij iets opfrissen: zo willen we bijvoorbeeld warmer beeld op de homepagina. Ook zullen we binnenkort meer praktische informatie over uitvaart en rouw toevoegen.

Ik ben benieuwd wat jullie vinden van de aanpassingen die nu gedaan zijn. Nogmaals: zijn er dingen voor verbetering vatbaar of zijn er dingen onduidelijk? Laat het ons dan weten in de reacties. Want we doen het uiteindelijk voor jullie. :)

Vriendelijke groet,

Mark
Wie Troost Mij

Hartjes 1

Er is 1 reactie op dit bericht

SDK Knap dat je overal alleen voor staat en van niemand steun en hulp krijgt
afbeelding van SDK
Bewolkt
SDK Knap dat je overal alleen voor staat en van niemand steun en hulp krijgt
#1

Misschien mensen die eenzaam zijn en een bakje koffie willen doen bij je in de buurt of een klusje kunnen doen want niemand helpt je ja voor geld veel geld 

Loves 0