afbeelding van gerardverdriet
Storm

Vandaag een jaar geleden

Lieve  lotgenoten,

Vandaag  is het een jaar geleden dat mijn lieve Gerard gevallen is. Met de ambulance met loeiende sirenes  naar het ziekenhuis gebracht en op 28 oktober  overleden.  Heel de dag zie ik hem in de hal liggen kreunen. Het bloed stroomde uit zijn hoofd. Ik mis hem zo vreselijk.  Heb vanmorgen  uren in de tuin gewerkt. Het was een ravage in de tuin. De heg was kapot ( er zat een beest in) die moest eruit. Een grote boom en een grote kerstboom. Moest vanmorgen alleen maar huilen. Ben dus gaan spitten, harken etc.

Toen kwam mijn schoonzus boodschappen doen.  Ze zegt:" Zie je nu wel dat een hovenier dat veel beter kan! Jij vraagt altijd de buurman. Ik heb de buurman nooit gevraagd. Hij knipte onze heg etc. uit zichzelf .Heb er ook  altijd voor betaald ( al wilden ze dat niet.) Ik moest ook weer van alles. Waarom doe je die steentjes niet weg. Waarom ga je laurier zetten etc. Nu wil ze op de dag van Gerard zijn overlijden  koffie komen drinken. Ik heb gezegd dat ik weg ben. Ga ook weg.

Op zo'n dag kun je dat niet hebben. Ik zeg zo dikwijls tegen mijn man:" Waarom ben je weg?" Alsof hij voorvoelde dat hij zou overlijden zei hij de week vóór zijn val:" Als ik kom te overlijden moet je doen wat jezelf wilt . Niemand heeft iets over jou te zeggen. Ook mijn zus niet. Vandaag kan ik niet ophouden met huilen.

Het leven doet zo'n pijn. Het is stil. Zo vreselijk stil. 

Nooit meer. Geen toekomst 

 Verder leven met de wond in je lichaam. 

Lieve lotgenoten . Ik lees al jullie verhalen en voel mee. Voel ook jullie verdriet en onmacht.

Sterkte hoor. 

Gerardverdriet 

 

 

 

 

 

 

Hartjes 2

Er zijn 10 reacties op dit bericht

Hilde Weduwe sinds 31 juli 2017
afbeelding van Hilde
Storm
Hilde Weduwe sinds 31 juli 2017
#1

Lieve Gerardverdriet,

Je hebt het al zo moeilijk en natuurlijk zit je dan ook niet op dit soort opmerkingen van je schoonzus te wachten. Kan je haar niet duidelijk maken dat ze jou daar niet mee helpt? Of anders haar vragen een poosje niet te komen, want als ik je goed lees wist ook je man al dat dit zou kunnen gaan gebeuren.

Heel veel sterkte

Hilde

Loves 0
Anzjuhla 24 Augustus de liefde van mijn leven kwijtgeraakt. 9 Jaar bij elkaar geweest.
afbeelding van Anzjuhla
Bewolkt
Anzjuhla 24 Augustus de liefde van mijn leven kwijtgeraakt. 9 Jaar bij elkaar geweest.
#2

Lieve Gerardverdriet,

Ik voel je pijn.
Zulke uitspraken, van wie dan ook, zit je echt niet op te wachten.

Volg de woorden van je lieve man en doe wat jij zelf wilt. Het is duidelijk dat hij dat niet voor niets heeft gezegd.

Bemoeienissen en goedbedoelde adviezen zul je toch altijd blijven krijgen, maar je mag echt wel aangeven dat je daar niet op zit te wachten.
Ik zit daar zelf ook nog mee, maar ik probeer wel mijn grenzen aan te geven.

 

Loves 0
corrieromeyn Weduwe
afbeelding van corrieromeyn
Bewolkt
corrieromeyn Weduwe
#3

Live Gerards verdriet.

ik wens je heel veel sterkte,

gr corrie.

Loves 0
amg alleen sinds 29 aug 2017
afbeelding van amg
Zonnig
amg alleen sinds 29 aug 2017
#4

Sterkte Gerardverdriet, ik leef met je mee.

Liefs AMG

Loves 0
#5

Heel veel sterkte, gerardverdriet. Emotioneel

Mark
Wie Troost Mij

Loves 1
Martien mijn allerliefste Marina is op 25 juni 2016 gestorven. Zij was,is,en blijft mijn grootste geluk. Mijn parel.
afbeelding van Martien
Martien mijn allerliefste Marina is op 25 juni 2016 gestorven. Zij was,is,en blijft mijn grootste geluk. Mijn parel.
#6

Lieve GerardVerdriet,Ik lees jouw smart en pijn zoals ik dat ook van elk ander op dit blog van Monuta lees en voel het innerlijk diepe leedwat uitgesproken wordt,maar ook het stil,zwijgend dragende.Het lot dat onze allerliefsten heeft getroffen en ons daardoor van hen eeuwig doet scheiden,ontwaakt in ons op een wel heel directe en genadeloze manier het besef dat alles eindig is en ook ons leven ooit ophoudt te bestaan.Ik weet dat het een harde realiteit is.Ikzelf heb een enorm groot erbarmen en medelijden dat mijn ALLERLIEFSTE is moeten sterven en geen deel meer mocht hebben aan het leven.Het is de Grootste pijn in mijn leven die ik dragen zal.Ja,en dan kom je in een andere wereld terecht die niet meer van jullie samen is zoals dat voorheen wel was,zo vertrouwd en liefdevol en geborgen.Zo echt MAATJES ZIJN VOOR HET LEVEN .Dan is dat er allemaal niet meer, en omdat jouw geliefde daar een heel BELANGRIJKE ROL in had ,SAMEN VOOR ALTIJD,is er dat Oneindig Kwellende Misgevoel waarin alle emoties zich weer samenvoegen en een totaal beeld van wanhoop en radeloosheid ontstaat in een voor jou en ons uitzichtloze situatie/toekomst.Want je wilt hem of haar terug in datzelfde leven bij jou als voorheen.Maar de dood is eeuwig en dat besef dringt heel langzaam naar binnen omdat de geest het allemaal niet zo snel kan verwerken.Dat is ook omjezelf een beetje te beschermen.Je zou anders in shock kunnen geraken.Ja,dat moeten missen voor altijd,en een vernieuwd leven waarin hij of zij geen fysiek deelname aan heeft,dat is een verschrikkelijk en pijnvol besef.Natuurlijk wil je dat allemaal niet.Je wilt je oude leven terug en versmolten blijven met hem of haar die je zo innig liefhebt.DIE VERSMELTING IS ER NOG ALTIJD EN BLIJFT.ALS IN EEN COCON OMSLOTEN EN OMARMD DOOR JULLIE ELKAARS ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE ZAL HET JE ZIJDELINGS VERGEZELLEN DE REST VAN JOUW LEVENSDAGEN HIER OP AARDE.Liefde is energie en die pure liefde is ook energie van zijn allerhoogste puurheid.ZUIVER EN ONBAATZUCHTIG.Deze energie dringt door alle lagen heen.En het scheidt ons NIET door de dood.Juist ook ,door het blijvend stromen van deze energie,de verbondenheid met onze geliefden te blijven voelen en ons zo heel dicht bij hun te wanen.Ik weet zelf en met mij U allen ook,dat het vinden van troost en kracht eindeloos voelt.Zeker met gedachtes van ,dat het nooit meer wordt zoals het eens zo mooi en gelukkig was.Dat is voor ons ook zo.Dat is de bittere waarheid. Er is geen andere weg te gaan dan in ons zelf de kracht en de troost te vinden als zalving voor onze wonden en het LEVEN voor HUN verder te doorleven.Zoals ik al eerder zei;   "Zij Zijn Het Waard,Onvoorwaardelijk"

Lieve GerardVerdriet,warme knuffel en troost,

En fijn en lief van jullie allemaal,Hilde,Anzuhla,AMG,Corrieromeyn,en AL die vele anderen dat jullie elkander steunen.TOP!!

Warme troost,Martien Mols

Loves 1
Alie1959 weduwe sinds 29-4-2016.
afbeelding van Alie1959
Alie1959 weduwe sinds 29-4-2016.
#7

Beste Gerardverdriet,

Het is al een hele moeilijke periode voor je,  nu een jaar geleden leefde je in angst en vrees, en daar ben je nu mee bezig. Op goed bedoelde adviezen zit je dan ook echt niet te wachten.  Je doet de dingen waar jij je goed bij voelt en daar heeft een ander niets over te zeggen.  De dagen vul je in zoals jij ze wilt doorbrengen . Straks op 28 oktober ook.  Dat wordt een zware dag, alhoewel ik ervaren heb, dat de tijd ervoor,  zwaarder was doordat je er tegen zo erg tegenop ziet, dat de dag zelf wel "meevalt".     Ik wil je heel veel sterkte en kracht toewensen in deze moeilijke periode en weet dat we aan je denken, en dat je altijd hier op het forum, bij ons terecht kunt.

Lieve groetjes van Alie.

Loves 2
Zebraatje53 Weduwnaar sinds 30- 9- 2016
afbeelding van Zebraatje53
Bewolkt
Zebraatje53 Weduwnaar sinds 30- 9- 2016
#8
Hallo, gerardverdriet, ik voel met je mee ik weet wat het is je geliefde te moeten missen, bij mij is het inmiddels al een jaar geleden 30september 2016 ook ik zal die verschrikkelijke nooit meer vergeten, vandaag 14 oktober vanavond verjaardag van mijn schoonzoon, dit word alweer de tweede keer dat ik alleen moet gaan maar ook weer alleen thuis kom in dat lege huis, ik heb het gevoel dat het nooit went, maar ik wens jou gerardverdriet alle sterkte en kracht toe, groet, mario
Loves 1
roelofke mijn man is 15-06-2017 overleden na ziek zijn van 2 jaar. Had kanker NET/NEC waar geen behandeling op mogelijk was. Dit komt weinig voor .
afbeelding van roelofke
Storm
roelofke mijn man is 15-06-2017 overleden na ziek zijn van 2 jaar. Had kanker NET/NEC waar geen behandeling op mogelijk was. Dit komt weinig voor .
#9

Beste Gerardverdriet,

Dit zijn moeilijke dagen, en echt mensen die hetzelf nog niet hebben ondervonden kunnen het niet echt invoelen. Zeggen soms in onze ogen domme dingen. Kom voor jezelf op en zeg gewoon dat je liever alleen bent. Ik ben nu 4 mnd alleen en ook ik heb opmerkingen gekregen waarvan ik dacht .....................daar kan ik niks mee.

Ook familie die niks maar dan ook niks lieten horen, baan je eigen weg en trek met die mensen op die je steunen.

Heel veel sterkte toegewenst Roelofke

Loves 0
afbeelding van Eric
Bewolkt
#10

Beste lieve Gerardverdriet,

Ik wil jou heel veel sterkte en kracht wensen. 

Warme groet,

Eric

Loves 0