afbeelding van Ann85
Licht bewolkt

Verlies van moeder met geestelijke ziekte

lieve mensen,

ruim een jaar geleden is mijn moeder overleden. Mijn moeder was manisch depressief en had borderline waardoor ik nooit een echte moeder heb gehad, ik had dan ook de laatste jaren tot zij ziek werd geen contact meer met haar ( dit was voor ons als haar kinderen echt onmogelijk geworden). Toen mijn moeder ziek werd hebben wij als kinderen het ziekteproces met haar samen gedaan, het heeft maar 9 dagen mogen duren, heel heftig, intens maar wel mooi om die laatste momenten nog te hebben, vooral dat we hebben ervaren hoe close onze band als zussen is en nog meer is geworden na haar overlijden. 

In onze kindertijd hadden we alleen elkaar, en we hebben dit ook echt met elkaar gedaan. 

Ik had verwacht dat ik hiermee ook een stuk van mijn verleden zou kunnen afsluiten, helaas blijven de vragen en ondanks dat ik weet dat ook als ze nog geleefd had die vragen altijd onbeandwoord zouden blijven kan ik het niet loslaten. 

Ik kan dan ook haar leven maar ook haar overlijden geen plekje geven, en het blijft een soort van brandend gevoel en wat ik ook probeer ( ik zit in therapie) dat brandend gevoel kan ik niet doven. Ik weet het geestelijk allemaal heel goed maat mijn gevoel matched niet met mijn gedachtes. 

Ik zou zelf heel graag in contact willen komen met volwassenen die ook een ouder hebben of hebben gehad met een geestelijke ziekte. Ik zoek herkenning, ik kan het echt nergens vinden. 

Dit delen is al stukje opluchtingen. Voor de mensen die de tijd hebben genomen mijn verhaak te lezen, dankjewel!

 

Hartjes 0

Er zijn 2 reacties op dit bericht

Hortensia Ik ben vrijgezel van 51 jaar. Heb jarenlang mantelzorg gedaan bij mijn ouders. Moeder is 4 weken geleden overleden, aan o.a. kanker
afbeelding van Hortensia
Storm
Hortensia Ik ben vrijgezel van 51 jaar. Heb jarenlang mantelzorg gedaan bij mijn ouders. Moeder is 4 weken geleden overleden, aan o.a. kanker
#1

Het zou idd fijn zijn als er meer lotgenoten groepen zou ontstaan.  Zo in jouw situatie, als ik in de mijne. Je voelt je zo alleen.  Dit kan je alleen maar delen met mensen die dit herkennen.  Eenzaamheid doet zo'n pijn! 

Loves 0
afbeelding van Ann85
Licht bewolkt
#2
Hortensia schreef op Zondag 25 augustus 2019 17:33
Het zou idd fijn zijn als er meer lotgenoten groepen zou ontstaan.  Zou ik jouw situatie, als ik in de mijne. Je voelt je zo alleen.  Dit kan je alleen maar delen met mensen die dit herkennen.  Eenzaamheid doet zo'n pijn!

Dat zou inderdaad echt heel fijn zijn. Ik ben omringd door heel veel familie, vrienden, kennissen maar uiteindelijk voel ik me alleen. Je kan je verhaal delen maar mensen die niet in dezelfde situatie hebben gestaan of nog steeds staan zullen nooit echt begrijpen hoe het voelt. Ik praat er weinig met mijn zussen over omdat we er allemaal op een hele anderen manier naar kijken en in staan. En soms is het juist wat makkelijker praten met een buitenstander maar toch met iemand bij wie je erkenning vind in je verhaal. 

 

Ik hoop dat je zelf ook iemand kunt vinden met wie je dat stukje zou kunnen delen en daardoor je minder alleen zult voelen. 

 

Loves 0