afbeelding van Doosie
Bewolkt

Verjaardagen

Zo net na de feestdagen vraagt iedereen of je ze goed doorgekomen bent. Heel lief en natuurlijk blijven ook de feestdagen lastig... ik mis de feestdagen zoals ze vroeger waren... gewoon zo lekker vertrouwd bij mijn lieve moeder. Maar heel eerlijk gezegd mis ik haar het meeste met de verjaardagen. Niemand kon me zo jarig laten voelen als zij! Ze zong zelfs nog voor me, even was ik weer gewoon klein... en ook met de verjaardagen van mijn zoontjes deed ze altijd wat speciaals! Een kaart met muziek en een leuke ballon want dat was net dat leuke detail wat hun zo bijzonder deed voelen... die dagen mis ik haar zo verschrikkelijk veel... 

En het ergste vind ik dat mijn kinderen dit niet meer gaan herinneren want daar zijn ze gewoon nog te klein voor.... ze gaan zich nooit kunnen herinneren wat voor een geweldig lieve oma ze hadden... dat doet me echt het meeste verdriet.

Herkend iemand dit? Hoe gaan jullie er mee om? Ik ga bewust met mijn gezin dit jaar op vakantie met de verjaardagen... 

Liefs,

Doosie

Hartjes 3

Er is 1 reactie op dit bericht

Wie Troost Mij Forumbeheerder
afbeelding van Wie Troost Mij
Zonnig
Wie Troost Mij Forumbeheerder
#1

Beste Doosie,

Ik kan me goed voorstellen dat je je moeder juist op dat soort bijzondere dagen mist. Juist omdat zij dan zo aanwezig was tijdens jullie verjaardagen. Dat zijn mooie herinneringen waar je met een goed gevoel op terug kunt kijken, maar ze stemmen je ook verdrietig, omdat je weet dat dit nooit meer zo terugkomt.

Het is misschien nog te vroeg, maar is er misschien een andere invulling voor de verjaardagen te verzinnen, waarmee je je moeder eert, maar ook tegelijkertijd een nieuwe traditie van maakt? Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat je de 'traditie' van zingen voor je kind op de verjaardag van je zoontjes voortzet. Als eerbetoon aan je moeder, maar ook als vrolijke noot tijdens de verjaardag. Zo zijn er misschien wel meer (nieuwe) tradities te verzinnen, waarbij je je moeder bewust en op een mooie manier kunt herinneren.

Het neemt het gemis en het verdriet niet weg, dat is waar. Maar het geeft misschien wel wat houvast.

Hebben andere forumleden misschien nog goede ideeën of tips?

Veel sterkte,

Mark
Wie Troost Mij

Loves 0