afbeelding van Eliza
Bewolkt

Moeder verloren

Beste lotgenoten,

Sinds 2 jaar ben ik mijn lieve moeder verloren. Het was en is nog steeds, een moeilijke en zware tijd.
Ik voel me leeg, doelloes en erg onzeker. Over veel dingen, maar met name mijn zelfbeeld. Is dit ook herkenbaar voor jullie?

Ik heb ook erg veel heimwee. Heimwee naar onze tijd samen, maar ook naar vroeger. En heb bijna dagelijks een leeg gevoel in mijn buik, of ter hoogte van mijn borst. Het is bijna altijd aanwezig, de ene keer meer dan een andere keer.  
Ik denk de laatste tijd ook vaak aan haar, maar dan in het leven voor mij. Ik ben zelf nu 30, en dan denk ik bijvoorbeeld aan haar toen zij 30 was. Wat deed ze toen? Ik heb ook nog vaak schuldgevoelens, terwijl deze niet op zijn plaats zijn. Dat weet ik, maar waarom denk ik dan zo? Ik maak het mezelf alleen maar moeilijker... 

Gelukkig heb ik lieve vrienden en kennissen om mij heen. Maar toch kan je je heel onbegrepen of alleen voelen. 
Ik merk dat ik verander, en mezelf opnieuw moet gaan uitvinden. 
Ook ben ik regelmatig moe en heb een gejaagd gevoel. Ik heb het gevoel dat ik nooit meer gelukkig kan worden zonder haar. Het is ook allemaal een stuk saaier nu, het leven. Niks is meer écht leuk. Klinkt best donker he? Maar hopelijk ben ik niet de enige? 

Zo een hele lap tekst haha...
Mochten er mensen zijn die willen kletsen, stuur me gerust een berichtje.
Sterke voor iedereen die ook een dierbare moet missen.

Groetjes Eliza
 

Hartjes 3

Er zijn 3 reacties op dit bericht

afbeelding van Nootje
Licht bewolkt
#1

Dit had mijn verhaal kunnen zijn. Ik herken echt bijna alles wat je zegt. Dit is echt rouwen. Ik zoek ook vaak naar dingen van vroeger en voel die heimwee en ook dat gevoel wat je beschrijft bij je borst. Allemaal emoties. Ik wens je veel kracht toe en je mag me mailen als je wilt

Loves 1
Brigitte Bakker Plotseling moeder verloren in 2019, terwijl ik zelf in verwachting was van mijn eerste kindje.
afbeelding van Brigitte Bakker
Bewolkt
Brigitte Bakker Plotseling moeder verloren in 2019, terwijl ik zelf in verwachting was van mijn eerste kindje.
#2

Ik heb ook hetzelfde. Ik ben 30 en ben een jaar geleden plotseling mijn moeder verloren, terwijl ik halverwege mijn eerste zwangerschap was. Het lijkt niet minder zwaar te worden en mijn wereldbeeld is enorm aangetast. Ik haal ook helemaal geen vreugde meer uit andere mensen of dingen om me heen. Zij was de zon in mijn leven, met steun en toeverlaat. En ook het gevoel van onbegrip binnen mijn omgeving. 

Loves 1
Marquezfan93 Mijn moeder is in november 2019 overleden
afbeelding van Marquezfan93
Zonnig
Marquezfan93 Mijn moeder is in november 2019 overleden
#3

Hallo Eliza,

Wat een ontzettend herkenbaar verhaal dat je vertelt. Wat ontzettend zwaar en triest dat je op zo'n jonge leeftijd je moeder al moet missen! Wat moet je moeder dan ook nog ontzettend jong geweest zijn! Jullie zouden nog zoveel mooie jaren samen moeten hebben kunnen delen. Die kans is jullie helaas ontnomen en ik kan me ontzettend goed voorstellen dat dat een ontzettend gemis is en dat dit een enorm gat in je leven slaat. Een enorme leegte in je leven die niet op te vullen is.

Mijn moeder overleed vier en een halve maand geleden en ik ervaar het gemis nog dagelijks. Ik heb eens iemand horen zeggen dat het na het overlijden van je moeder voelt alsof er een gat in je hart is ontstaan en zo ervaar ik dat ook.

Dat doelloze herken ik ook wel. Het lijkt veel moeilijker te zijn om weer richting aan je leven te geven. Het voelt alsof er elke dag een grauwe sluier overheen hangt.

Ik voel me ook regelmatig schuldig en dan krijg ik het knagende gevoel of ik wel genoeg voor mijn moeder gedaan heb. Of ik er wel vaak genoeg voor haar geweest ben. Of ik altijd wel goed genoeg geluisterd heb. Of ik haar altijd wel goed genoeg begrepen heb. Of ik haar altijd serieus genoeg heb genomen. Of ik misschien ergens te kort geschoten ben.

Ik hoop voor je dat je op genoeg steun en begrip van je vrienden kunt rekenen. En dat je geleidelijk aan weer meer rust in je leven mag vinden!

 

Heel veel sterkte daarbij! Lieve groetjes! 

 

Marc

Loves 0