afbeelding van Shania1101
Licht bewolkt

Moeder overleden aan alcoholisme

Hallo allemaal. 

Mijn naam is Shania en ik ben 19 jaar. En ik ben mijn moeder kwijt geraakt aan alcoholisme.

Dit is mijn eerste keer dat ik hier op schrijf. Maar ik dacht ik moet mijn verhaal kwijt en misschien vind ik wel iemand die zich kam vinden in mijn verhaal. 

Het gaat om mijn moeder, mijn moeder was nu al 6 jaar een alcoholist. En ik heb haar zo vaak gewaarschuwd dat het allemaal een keer mis zou kunenn gaan. Maar natuurlijk luisterde ze niet en werd de thuis situatie alleen maar erger. 

Nu werd ze 31-12-2018 opgenomen in het ziekenhuis. Waar hier werd achterhaald dat ze borstkanker had. Dit had ze al sinds mei 2018 en heeft dit aan niemand aangegeven in de familie. Ze belande in het ziekenhuis met een delier en konden niet met haar praten. Ze was helemaal kapot van binnen. En allemaal door die kut drank. Mam nam ook geen voeding meer op hierdoor kwam ze aan de sondevoeding. Helaas werkte deze ook niet. 

Na 12 dagen in angst geleefd te hebben is mam op 12-01-2019 overleden. Het was niet de borstkanker dat was een bijzaak. De borstkanker was te verhelpen en te behandelen. 

Mama haar lichaam was helemaal op, helemaal vernield door die k.. alcohol. We hebben geen afscheid kunnen nemen om dat we nog zoveel vragen hadden. Waarom heeft ze ons niks verteld over de kanker? En waarom luisterde ze nou niet dat ze moest stoppen met de alcohol? 

Het is hartverscheurend om je moeder op deze manier te verliezen. En ik zou graag met iemand willen praten die een soortgelijke situatie heeft mee gemaakt. Want dit kan je niet alleen verwerken. Hiervoor heb je meer mensen voor nodig. 

 

 

Hartjes 0

Er zijn 2 reacties op dit bericht

#1

Wat verdrietig voor je.... en je bent ook nog zo jong. Je zou helemaal nog niet zonder moeder moeten zijn drank, drugs whatever, het sloopt mensen. Maar het is ook een 'ziekte',  die moeilijk te bevatten is. Ik snap je verdriet, ben er mee bekend. Het is moeilijk een plek te geven. Mensen die een verslaving hebben kunnen daar moeizaam mee stoppen, dat is juist zo moeilijk vaak. Misschien wilde je moeder wel maar had ze de kracht niet... moeilijk hoor om positieve gedachten hierbij te houden. Probeer toch het goede te blijven herinneren. Het verlies is al moeilijk genoeg.

Denk aan jou 

Loves 0
afbeelding van Stephanie ..
Licht bewolkt
#2

Hoi, wat verdrietig zeg op zo jonge leeftijd je moeder verliezen. 

Heb je nog contact met je vader?

Ik herken wel iets in jou verhaal. Mijn vader overleed toen ik 25 jaar was aan slokdarm kanker. 4 jaar later heeft mijn moeder uitgezaaide longkanker. Er is aangetoond dat dit (mede?) veroorzaakt is door roken. Vanaf kleins af aan hebben wij als gezin mijn moeder gewezen op stoppen met roken, de mogelijke gevolgen van door roken maar nooit wilde ze het proberen te stoppen. 

Roken of alcohol verslaving, het zijn eigenlijk ook ziektes. 

Veel sterkte met jou verlies verwerken. 

Loves 0