Melis 29 jaar, moeder van een 9 jarige dochter. 17 april 2020 is mijn moeder overleden.
afbeelding van Melis
Storm
Melis 29 jaar, moeder van een 9 jarige dochter. 17 april 2020 is mijn moeder overleden.

I see you later alligator...

17 april 2020 Moest ik afscheid nemen van mijn lieve mama , mijn aller beste vriendin!

Die klote ziekte heeft gewonnen, en de corona zorgde ervoor dat we een hele onpersoonlijke afscheid hadden. ( totaal 30 incl 3 van de dela )

Vandaag is het 5 weken geleden, wat een helse pijn zeg!. 

29 jaar heb ik maar mogen genieten van haar als mijn moeder, 9 jaar heeft zij maar mogen genieten van haar kleindochter. Mijn leven ziet er zwart uit. Nee er zijn geen dagen van makeup meer, geen dagen dat me haar fatsoenlijk zit (hup de knot er in) ,en er is geen ene dag dat ik niet heb gehuild. 

Mensen om me heen praten zo makkelijk. ' je vereenzaamd zo' 'je moet wel door gaan met je leven hoor' mijn leven staat al 5 weken stil! En nee wil geen gezellig thee kransjes houden. Maar dat is raar blijkbaar.... en die adviezen over 'je leert het een plekje geven' alsof me moeder een stoel was ofzo, dingen geef je een plek?!  ( komt me nu ook de neus gaten uit )... 

 

Nee het is zeker niet makkelijk, en ja waarschijnlijk leer je leven met de pijn en het gemis. Maar nu is het leven niet mooi het is een donkere zwarte wolk.... blijkbaar is het voor de omgeving raar als je rouwt en nu niet even meer jezelf bent.

 

Rouwen,huilen,schreeuwen als je er behoefte aan heb! En vooral luisteren na je eigen gevoel!!

 

♡ 

Hartjes 0

Er is 1 reactie op dit bericht

Anneke Poort Ik ben mijn moeder verloren na een relatief kort ziekbed. Ik ervaar veel slechte mentale momenten. Alles valt zwaar.
afbeelding van Anneke Poort
Bewolkt
Anneke Poort Ik ben mijn moeder verloren na een relatief kort ziekbed. Ik ervaar veel slechte mentale momenten. Alles valt zwaar.
#1

Lieve Melis,

Ik kan je de pijn voorstellen. Ik ben afgelopen oktober mijn moeder verloren. Het is aan de ene kant begrijpelijk dat mensen zo reageren, want ze willen je helpen (of ze weten niet wat ze moeten zeggen, dus zeggen ze maar wat). Maar ik begrijp al te goed dat sommige woordkeuzes of zinnen heel heel erg irritant voor je kunnen zijn. Tot boosheid aan toe. Kort geleden nog bij mij gebeurd.
Je hebt alle recht om je nu enorm kloten te voelen! Vooral het nog zo kort geleden is.
En wat je al schreef: luister naar je eigen gevoel. Rouwen is als een vingerafdruk: iedereen doet het op zijn/haar eigen manier.
Ik wens je heel veel sterkte !!

Loves 0