Hoeveel kan te dragen?

Hoi allemaal,

Ik ben nieuw hier.  Ik ben 41, woon in het oosten en ben in rouw net zoals velen van jullie.  Soms vraag ik me af hoeveel en mens kan dragen.  Ik zal in het kort vertellen waar ik mee zit. 

Op 23 januari 2016 verloor ik mijn vader na een lang ziekbed aan ALS. Wat een vreselijke ziekte,  de laatste weken kon hij niet eens meer praten.  Alsof het mooier op kon verloor ik op 7 december 2017 mijn beste vriendin en zus aan longkanker.  Ze is slechts 48 geworden.  Het enige dat ik nog had was mijn moeder en zij was me vreselijk dierbaar. Ik zei haar telkens dat ik zo bang was om haar te verliezen.  Normaal zag ik haar minstens 2x per week meer door corona was ik bang haar ziek te maken en te verliezen.  Ik deed enkel nog boodschapjes voor hart en zette deze dan in de keuken.  Samen verheugde we ons op het moment dat ik haar weer zal knuffelen.  Vorige week woensdag vroeg ze me boodschappen te doen en dat we het er morgen wel over zouden hebben.  Ik zei dat ik haast morgen zou zien en zij eindigde met "kus kus". En toen vorige week donderdag belde mijn zus  (Waar ik geen contact meer mee had sinds de dood van onze zus)  mij wakker.  Ze zei dat ze geen contact met mama kon krijgen.  Ik ben naar de andere kant van de stad gereden terwijl ik constant belde... niets! De politie gebeld maar ivm corona wilden ze niet komen weer moesten zelf naar binnen.  Na een raam ingegooid te hebben en naar boven te zijn geremd lag mamsie in coma  op bed (benen over de rand.  In bed gestapt? Uit bed willen komen? Beroerd geworden in de nacht?).  Het "snurken" herkende ik gelijk en wist: ik ga mams verliezen, ze is stervende. En ja,  toen zaten we aan het sterfbed bij mams ipv dat ik boodschapjes voor haar deed.  Ik snap er niets van.  Hoe? Wat? Ze was door verdriet ondervoed maar was van plan dit aan te pakken. 3 weken geleden hadden ze nog gezegd dat haar niets mankeerde na een groot onderzoek.  Was ze bang? Wist ze dat ze ging sterven? Hersenbloeding?  Hoeveel verliezen kan een mens dragen? Mijn moeder was me alles een met haar verloor ik het laatste aan familie.  Haar huisje moet opgeruimd. Ik ben zo bang. In haar spullen trekken... en ze had zoveel.  Ik weet niet hoe ik hier doorheen moet komen en hoe ik verder kan.  Ik ben op,  heb iedereen verloren. Ja,  mijn vader was 72 en mams 73 en ze gaan jonger maar ze gaan ook ouder.  Op dit moment hoeft het leven niet meer.  Mis mijn 3 geliefden zo erg dat het mijn keel dichtknijpt.  

 

Hartjes 0

Er zijn 2 reacties op dit bericht

Ankie55 Getrouwd, moeder van een tiener. Mis mijn ouders heel erg. Mijn vader overleed in Februari 2017, mijn moeder in September 2018.
afbeelding van Ankie55
Licht bewolkt
Ankie55 Getrouwd, moeder van een tiener. Mis mijn ouders heel erg. Mijn vader overleed in Februari 2017, mijn moeder in September 2018.
#1

Lieve Desiree,

Wat erg dat je zo plotseling en onverwacht je moeder hebt verloren. Ik kan me voostellen dat het je op dit moment heel erg moeilijk hebt, vooral omdat je al eerder twee zware verliezen hebt doorgemaakt. Ik wou dat ik iets van je verdriet voor je kon overnemen, maar het enige wat ik voor je kan doen is je laten weten dat ik aan je denk en je heel veel sterkte toewens in de komende dagen en weken. Denk vooral niet te ver vooruit, en wees goed voor jezelf. Koester de mooie herinneringen die je hebt aan je ouders en aan je overleden zus. Uit je verhaal spreekt een diepe liefde voor hen. Je was er de laatste jaren voor je moeder en dat heeft vast heel veel voor haar betekend. Ik weet naturrlijk niet wat erzich tussen jou en de zus die nog leeft heeft afgespeeld, maar is er misschien een kans dat jullie weer contact met elkaar kunnen hebben en elkaar kunnen steunen? Zelf heb ik 3 zussen en toen eerst mijn vader en later mijn moeder overleed hebben wij veel samen kunnen doen en ook nu hebben we vrijwel wekelijks contact. Het is goed dat je op deze site terecht bent gekomen. Ik hoop dat je veel reacties krijgt en dat je er troost in vindt.

Ankie

 

 

Loves 0
afbeelding van Stephanie ..
Licht bewolkt
#2

Ongelooflijk heftig zeg. Wat heb je veel meegemaakt in korte tijd.. 

het is vreselijk je ouders te moeten verliezen en dan op zo'n jonge leeftijd en je moeder ook nog eens onverwacht  

veel sterkte, groetjes Stephanie

Loves 0