Wel of geen professionele hulp?

Hoi,

 

Mijn naam is Louwrens en de laatste vijf jaar ben ik drie ooms aan kanker verloren. Het rouwproces wil maar moeizaam verlopen. De sterfgevallen vonden allemaal plaats in een tijd dat ik examens moest maken en begon met een nieuwe opleiding. 

Sinds twee jaar heb ik een hele lieve vriendin. Ze merkt dat het niet zo goed met mij gaat en maakt zich hier zorgen over. Ze heeft mij aangeraden profeccionele hulp te zoeken. Dit heb ik ook gedaan.

In eerste instantie luchte het heel erg op om over mijn verlies te praten, maar naarmate het gesprek vordere veranderde dit. Ik kreeg het idee dat de mevrouw met wie ik sprak mij juist problemen aan probeerde te praten. Zo kwam ze er opeens mee dat ik een probleem heb met mijn vader en mijzelf ongewenst voel. Ik voelde mij hier niet comfortabel bij dus ben niet meer naar haar terug gegaan.

Zijn er hier andere mensen die dit herkennen? Was het verstandig van mij om hiermee te stoppen of  is het beter om toch door te zetten?   

Hartjes 0

Er is 1 reactie op dit bericht

afbeelding van Zoe2612
Licht bewolkt
#1

Hallo Louwrens,

Allereerst wat goed dat je hulp bent gaan zoeken. 3 sterfgevallen is echt heel heftig dus dat het dan even niet goed met je gaat is heel logisch. En hulp kan dan heel fijn zijn. Maar het moet wel goed voelen. Het moet jou helpen! En helaas is het soms even zoeken voordat je iemand vindt die jou kan geven wat je nodig hebt. Je weet nu in ieder geval waar je het (op dit moment) niet over wilt hebben, dus dat kan je zeggen op het moment dat het je weer gebeurt. Dat maakt jou weer sterker. En voor alles is een moment. Dit moment gaat over je rouwproces mbt je ooms. 

Ik ben zelf vrij gevoelig dus bij heftige zaken in het leven zoals overlijden of ander verlies, zoek ik ook hulp. En soms helpt iemand je verder en soms ook niet. Blijf gewoon zoeken, lees goed wat iemand schrijft en kijk of dat aansluit op jouw hulpvraag. En als je deze nog niet weet, dan kom je daar vanzelf wel achter. Maar het moet wel goedvoelen voor jou. Het is alleen een zoektocht, net zoals een relatie of een baan :-). Als je veel in je hoofd zit, dus veel analyseert, kan lichaamsgerichte therapie je misschien helpen. Dat zorgt ervoor dat je weer naar je lichaam luistert en je je eigen grenzen leert kennen. Haptotheraptie schijnt ook goed te zijn. Goed het profiel lezen, ervaren hoe het voelt en anders gewoon weer door net zolang tot het goed voelt. Veel sterkte, ik weet zeker dat het je gaat lukken!

Loves 1