Butterfly Kisses Mijn moeder verloren in 2015. Bezig met balanceren binnen het gezin van herkomst. Moeder hield veel bij elkaar, relatie vader verslechtert.
afbeelding van Butterfly Kisses
Butterfly Kisses Mijn moeder verloren in 2015. Bezig met balanceren binnen het gezin van herkomst. Moeder hield veel bij elkaar, relatie vader verslechtert.

Relatie met vader verandert zo na overlijden moeder.

Ik heb veel moeite met de veranderingen in mijn relatie met mijn vader. Daar ik verder weg woon dan de anderen zie ik nu in wat mijn moeder me altijd op de hoogte hield van alles.  Dit contact is nu voor mij volledig weg. Mijn vader houdt al niet van bellen en t contact is behoorlijk eenrichtingsverkeer helaas. Hier mee omgaan is na mijn verdriet over het verlies van mijn moeder erbij gekomen. Het is dan niet meer maar 1 proces maar er komt best veel bij. Ik wil graag hier balans in vinden en ook blij zijn met de momenten dat ik wel mijn vader zie zodat mijn negatieve emoties naar de achtergrond verdwijnen . Ook met de verandering tevreden zijn dat zou ik willen. Dit lukt me nog niet en ik wil jullie vragen hoe ik hier aan kan werken?

 

Groetjes,

 

Hartjes 1

Er zijn 2 reacties op dit bericht

Wie Troost Mij Forumbeheerder
afbeelding van Wie Troost Mij
Zonnig
Wie Troost Mij Forumbeheerder
#1

Welkom op Wie Troost Mij, Butterfly Kisses. 

Wat een lastige situatie, zeg. Je wilt goed doen, maar als het van één kant lijkt te komen wordt het natuurlijk heel moeilijk. Ook omdat je zelf nog met allerlei emoties zit. Misschien een open deur, maar heb je het hier in alle eerlijkheid met je vader over kunnen praten. 

Ik kan me voorstellen dat het lastig is om dit onderwerp aan te snijden, maar wanneer je allebei niet weet hoe je heirin staat, gebeurt er ook niets en blijft het doorgaan zoals het nu gaat. Heb in zo'n gesprek ook oog voor wat je vader zou willen: hij is immers ook zijn levensgezel kwijt. Het zijn misschien zelfs kleine dingen, waar jullie allebei aan zouden moeten werken.

Veel sterkte,

Mark
Wie Troost Mij

Loves 0
afbeelding van Taat73
Bewolkt
#2

Ik herken heel goed wat je zegt, ook ik woon niet heel dicht in de buurt van mijn vadr, en ik probeer 1x per maand een weekend te gaan. Dat deed ik ook toen mijn moeder nog leefde. Ik had daarnaast dagelijks contact met haar en via haar wist mijn vader wat er hier speelde en andersom.

Nu bel en email ik mijn vader tussendoor, maar dat voelt toch raar en onwennig. ... zeker ook het soort gesprekken, over ditjes en datjes..zo anders, dit besprak hij natuurlijk altijd met zijn vrouw/mijn moeder. En nu met ieder die hij toevallig ziet of spreekt.

Naast mijn eigen verdriet, draag ik ook het verdiet van mijn vader en denk ik aan hem, meer dan ooit..en gekukkig kan ik goed met hem praten.

Misschien kun jjj dat ook met jouw vader?

 

Loves 1