Foto's helpen bij de rouwverwerking

Hoe mooi mijn werk als afscheidsfotograaf ook is, het went nooit. 
En ik wil ook niet dat het went. Want wat ik doe is zorgen voor een blijvende herinnering van dat wat niemand wil meemaken maar ook niemand wil missen. 

Ik weet dat foto's heel waardevol kunnen zijn. Vooral wanneer je een afscheid in een 'roes' beleefd. Daarnaast is het zo dat herinneringen vervagen en foto's helpen een herinnering blijvend te houden.

Zojuist ben ik pas achter het bestaan van dit forum gekomen en ek ben als mens (dus zeker niet commercieel) benieuwd wie van jullie bekend is met een afscheidsfotograaf maar ook met wie er achteraf spijt van heeft dat er wellicht geen foto's zijn. 

Prive reageren mag natuurlijk ook. 
 

Hartjes 0

Er zijn 2 reacties op dit bericht

#1

ek = ik*

Loves 0
Anneke Poort Ik ben mijn moeder verloren na een relatief kort ziekbed. Ik ervaar veel slechte mentale momenten. Alles valt zwaar.
afbeelding van Anneke Poort
Bewolkt
Anneke Poort Ik ben mijn moeder verloren na een relatief kort ziekbed. Ik ervaar veel slechte mentale momenten. Alles valt zwaar.
#2

Hoi,

Ik ben mijn moeder afgelopen oktober verloren. Ze had een relatief kort ziekbed. Laatste paar weken waren mentaal slopend. Ik heb met een zeer dubbel gevoel een enkele foto gemaakt tijdens die slechte periode. En ook van na het overlijden. Ze staat niet op een heel prominente manier op een foto, maar op een subtiele manier. Ik heb foto's gemaakt omdat ik bang was dat ik later zou denken 'had ik het maar wel gedaan' en dan besef je dat je de tijd niet terug kan draaien.

Ik heb de enkele foto's paar keer vluchtig terug gekeken. Tis op een hand te tellen, zo weinig. En ik voelde dat ik 'blij' was dat ik die foto's heb. Mijn moeder lag er voor haar doen 'mooi' bij. En bij het bekijken van de foto's word je wel even weer keihard gefronteerd met het feit dat je een dierbare bent verloren. Maar die confrontatie had ik soms nodig.

Met deze ervaring kan ik mij goed voorstellen dat iemand een afscheidsfotograaf wil inschakelen. Ik zou zeggen voor de mensen die twijfelen: doe het. Want je wil achteraf geen spijt krijgen, je kan de tijd helaas niet terug draaien. 

Loves 2