ANTJE♡ Getrouwd..5 kinderen..waarvan 1 overleden...ik hoop op deze site rust te vinden en lotgenoten....mvg...
afbeelding van ANTJE♡
Bewolkt
ANTJE♡ Getrouwd..5 kinderen..waarvan 1 overleden...ik hoop op deze site rust te vinden en lotgenoten....mvg...

Kerst zonder mijn zoon

Hallo dit is het 2de jaar zonder mijn zoon .

Mijn hart is zo verdrietig en toch moet je doorgaan met de dagelijkse dingen nu de kerst .ik ben bij het graf geweest wat ik elk jaar doe met kerst herinneringen komen dan weer boven en dat raakt mij dan Ik kon zo van mijn zoon genieten hij kon zo lekker eten en hij was zo grappig en knuffelig zijn broers en zusje en broertje vinden het ook moeilijk en onbegrijpbaar ze en wij hebben elkaar mijn zoon was een Familie mens en voor hem zijn we toch samen met kerst samen zijn daar ging het hem om familie eerst .daarom vinden wij het ook zo verdomd moeilijk waarom hij zichzelf van zijn leven heeft beroofd .maar toch samen doen we ons best samen huilen en lachen.ik als moeder heb het gevoel dat ik sterk moet zijn voor hun maar vind dat zo moeilijk voor mij mag de kerst snel voorbij zijn .ik vind het zo moeilijk om mijn verdriet te delen met mijn Kids. Maar toch vieren we het samen zijn met elkaar.dus ja iedereen vrolijk samenzijn mvg anja *.en ridwaan mijn zoon ik weet dat je daarboven zal genieten dat jou moeder en mario houssine cindy en rik samen zijn .rip

Hartjes 3

Er zijn 2 reacties op dit bericht

Wie Troost Mij Forumbeheerder
afbeelding van Wie Troost Mij
Zonnig
Wie Troost Mij Forumbeheerder
#1

Beste Antje,

Gecondoleerd met het verlies van je zoon. Zoals je misschien wel hebt gelezen zijn de kerstdagen voor veel mensen op ons forum een zware dobber. Traditioneel een tijd van samenzijn, maar wat als dat gewoon niet meer kan. Dan is al het kerstgebeuren om je heen gewoon ontzettend confronterend.

Ik hoop dat je de dagen een beetje goed bent doorgekomen. Ik kan me voorstellen dat je het moeilijk vindt je verdriet met je andere kinderen te delen. Zijn ze nog jong? Of is er een andere reden waarom je het zo moeilijk vindt? Ik heb de wijsheid niet in pacht, maar ik denk dat het juist wel goed is om het verdriet te delen. Je kunt niet altijd sterk zijn. Als je altijd je rug recht houdt, zendt je misschien onbewust een signaal af naar hen dat zij dat ook moeten doen... 

Veel sterkte,

Mark
Wie Troost Mij

Loves 0
#2

Dag Antje,

Dit was ook mijn tweede kerst zonder mijn zoon. En ook ik heb het gevoel sterk te moeten zijn.

Je moet doorgaan, het leven doorleven net als of alles normaal is.

dit doe je ook omdat je moeder hart het niet toe staat om voor je andere kinderen nog moeilijke te maken.

ik ben regelmatig bang dat mij dochter ook dingen in het hoofd haal omdat een of andere rede ook zij het leven niet meer leuk vindt.

en dan ook een stomme beslissing neemt een die ik niet meer voor terug kan draaien.

Ik merk dat ik er alles aan doe om haar gelukkig te maken. Inclusief mijn eigen verdriet wegstoppen.

er is geen dag voorbij waar ik niet huil. Maar nooit in de buurt van andere. Huilen hou ik voor mij alleen.

Dus dat herken ik ook. 

Met kerst hebben we het samen geviert zoals we het al jaren hebben gedaan.  En tijdens deze dagen hielt ik me zelf voor dat het gewoon maar een dag in het jaar is. Ik probeerde vooral niet aan de jaren terug te denken van toen hij nog mee deed en gezellig aan de tafel zat te eten.

Heb het huis ook niet versiert. Dit heb ik overleg met mijn dochter. Ik had gewoon de kracht er niet voor.  Misschien volgend jaar.

Hoop dat jullie wel goed de dagen zijn doorgekomen?

En dat het aankomend jaar beter mag gaan.

ook al gaat het verdriet nooit weg. Maar je leert om het om niet alles overheersende pijn in een keer te voelen. Maar elke dag in porties.

knuffel 

 

 

 

 

 

Loves 0