Hans777 Op 16 januari 2020 overleed mijn allerliefste schatje na een ziektebed van 9 maanden
afbeelding van Hans777
Storm
Hans777 Op 16 januari 2020 overleed mijn allerliefste schatje na een ziektebed van 9 maanden

Verliefd of rouw?

Hallo iedereen. Mijn liefste is intussen 10 maanden geleden overleden aan de gevolgen van longkanker. De laatste 2-3 maanden ging het langzaamaan wel wat beter met mij. Onlangs echter, een 3 tal weken geleden, kwam ik een vriendin van haar tegen die ik in feite niet zo goed kende. We praatten wat over haar en over wat koetjes en kalfjes. Enkele dagen later merkte ik echter dat ze in mijn hoofd zat, dat ik gevoelens voor die vriendin begon te krijgen. Ik weet helemaal niet dat dit wederzijds is. Ze had ook helemaal niets gedaan waardoor dit uitgelokt werd ofzo. Ik weet niet goed wat ik hiermee om moet gaan. Ik durf het haar niet vertellen, ze is single dus dat is het probleem niet. Maar de rouw kwam opeens ook terug volop aanzetten. Wanhoop, verdriet, eenzaamheid.... alles kwam terug. Ben ik wel écht verliefd, of is dit een vreemde fase in de rouw? Wat moet ik doen? Het haar vertellen en misschien afgewezen worden en hiermee een vriendschap op het spel zetten, of zwijgen en afwachten tot de storm in mijn hoofd gaat liggen? Verliefdheid is sowieso al een emotionele bedoening, maar in een rouwproces is het gewoonweg vreselijk! Iemand met soortgelijke ervaringen?
Hartjes 0

Er zijn 2 reacties op dit bericht

alwin man 58 jaar
afbeelding van alwin
Licht bewolkt
alwin man 58 jaar
#1
Hallo Hans mijn partner is op 24.10.2019 overleden ik heb de ervaring van weer verliefd worden zelf mee gemaakt maar ik ken wel mensen die het wel hebben meegemaakt . je moet voor je zelf een manier vinden om uit te zoeken of het inderdaad verliefdheid is of het gedeelde verlies wat je met elkaar bespreekt .misch is het juist het gemis en de herinneringen die je met de vriendin kunt delen en je daarom gevoelens hebt maar het kan natuurlijk ook dat je echt verliefd bent en de beste manier om daar een antwoord op te krijgen is het bespreekbaar maken .daar bereik je het meeste mee het leven is te kort om hier te lang over na te denken je kunt het haar gewoon vragen en eventueel vermelden dat het misch bij het verwerken hoort of dat het echt een gevoel van verliefd zijn is alleen zij kan je het juiste antwoord geven .. dus gewoon bespreekbaar maken het zpu erger zijn als je niets zegt en zij op een gegeven moment aan komt met iemand die zij leuk vind ...dus gewoon de vraag stellen
Loves 1
Jester Op 1 november kwam ze ziek uit haar werk, 3 dagen later was ze er niet meer.
afbeelding van Jester
Zonnig
Jester Op 1 november kwam ze ziek uit haar werk, 3 dagen later was ze er niet meer.
#2
Mijn vrouw is ruim 2 jaar geleden overleden. Het eerste jaar stond natuurlijk in het teken van rouw en verwerking, maar aan het einde van het eerste jaar voelde ik ruimte voor nieuwe liefde. Die heb ik ook gevonden, ik heb nu ruim een jaar een fijne relatie met een erg leuke vrouw. Ik wil hiermee zeggen dat er ruimte kan zijn voor rouw en verliefdheid: het één sluit het ander niet uit. Advies van mij (mede namens mijn vriendin): ga dit verder voorzichtig onderzoeken, nodig haar uit voor een kopje koffie. Ik zou niet meteen op tafel gooien wat je voelt, bouw het langzaam op, en kijk hoe je gevoel zich ontwikkelt, maar ook hoe zij er op reageert. Succes en sterkte nog!
Loves 2