afbeelding van Tommetje
Bewolkt

Nieuwe relatie lastig

Mijn partner is 8 maanden geleden overleden, na een ziekte van 9 jaar. Bij toeval ben ik in de zomervakantie iemand tegengekomen. Deze relatie ging heel moeizaam. Inmiddels heb ik er zelfs een punt achter gezet vorige maand. Ik kreeg geen support bij mijn verdriet of rouwtaken. Hou hard kan iemand zijn, denk ik dan. Een relatie moet alleen maar leuk zijn. volgens haar. Zeker in het begin. Mijn dochter van 14 jaar zag haar helemaal niet zitten. Het kwam te vroeg voor haar liet ze weten, een andere vrouw in mijn leven.

Ok had het idee dat ik de rouw(taken) en het nieuwe geluk (op grote km afstand) wel naast elkaar kon doen. Maar het is te druk voor me. Ik kwam niet meer aan mijn rouwtaken toe. Ben in december aan het doorpakken nu. Misschien wel inhalen. bij 2de grafmonument bedrijf langs geweest en de opdracht uitgezet. Hoe moeilijk is dat om je partner weer te geven in een gedenksteen/monument op het graf. Grote delen van het huis opruimen. Dat soort dingen.

Ik mis een vrouw aan mijn zijde, ik mis mijn partner, zeker met sinterklaas en oud/nieuw. Ik voel mij leeg, verdrietig en ongelukkig. Ik heb het gevoel dat ik met mijn rouw zit en het verwerken van mijn relatie van 4 maanden. Zij wil mij graag zien in januari of februari. Kijken of ik er aan toe ben dan. Ik weet het niet meer. 

Tom

Hartjes 4

Er zijn 3 reacties op dit bericht

Beritdijkstra Mijn man is op 5 augustus 2017 door suïcide overleden.. Ik heb de eerste maanden alles geregeld en verhuisd. Nu komt alles binnen. En december.
afbeelding van Beritdijkstra
Beritdijkstra Mijn man is op 5 augustus 2017 door suïcide overleden.. Ik heb de eerste maanden alles geregeld en verhuisd. Nu komt alles binnen. En december.
#1

Hoi Tom. Jij hebt je partner 8 maanden geleden verloren. Dat is nog zo kort en vers.  En jij hebt nog een dochter van 14 jaar. Tuurlijk snap ik dat je iemand naast je mist. Zeker met bepaalde dagen. Dat doe ik ook. Maar jouw partner is lang ziek geweest en nu overleden. Nu sta jij er alleen voor. Jij moet nu aan je rouw toegeven en dat doen wat jij denkt wat goed is. Jij moet door dalen om op de toppen te komen. Dan rouw joj goed. Het is dan fijn om een maatje te hebben waar je mee kan praten  huilen etc. Ook dan om leuke dingen mee te doen. Een maatje die je begrijpt en je ruimte geeft. Ik ben nu 16 maanden verder en denk nu wat zou het fijn zijn om een maatje te hebben. Maar moet nog niet aan een relatie denken.

Denk aan jezelf en aan je dochter.  Onderga je rouw intens met alles wat erbij hoort. Dan kan je verder. Ren niet leef per dag.  En ga op je gevoel af en praat! Dat is wat ik heb geleerd de afgelopen maanden. Van mijn therapeut,  die hulp en ondersteuning is zo fijn.

Sterkte. 

Berit.

 

Loves 0
afbeelding van Tommetje
Bewolkt
#2

Beste Berit, relatie is misschien een groot woord. Ik ben wel iemand die niet zomaar iets aangaat, vandaar dat ik het relatie noem. Zover is het eigenlijk niet gekomen. Je hebt geljk, een maatje is wat ik zoek. Dat is beter.  Dank voor je reactie. Tom

 

Loves 0
#3

Dag Tom, 

Mag ik vragen hoe het nu met je gaat ? Heb je inmiddels een nieuwe relatie gevonden ..... Heb je al wat kunnen verwerken ? 

Wat moet een vrouw volgens jou kunnen om goed met een weduwnaar om te gaan ? 

Liefs van mij 

Loves 0