Berenvrouw Sinds 7 oktober 2016 weduwe. Sinds ruim 30 jaar depressieve klachten . 2 getrouwde kinderen en 2 kleinkinderen. Wonen verder weg.
afbeelding van Berenvrouw
Bewolkt
Berenvrouw Sinds 7 oktober 2016 weduwe. Sinds ruim 30 jaar depressieve klachten . 2 getrouwde kinderen en 2 kleinkinderen. Wonen verder weg.

Geluk en rouw

Ondanks het feit dat ik  heel gelukkig ben in mijn nieuwe relatie, is er nog zoveel verdriet en pijn over de ziekte en het overlijden van mijn man. Ik mis hem zo. Vooral als ik bij de kleinkinderen van anderhalf en drie ben. Dat hij dat moois moet missen doet pijn.

Hij is 2 jaar geleden overleden, mijn allerbeste vriendin eind februari dit jaar. Ik denk dat ik nu pas toe ben aan rouw om haar. 

Mijn vriend, weduwnaar, ziet mij het liefst gelukkig. Dat ben ik ook met hem. Maar de liefde voor mijn man is niet samen met hem gestorven. Die blijft. 

Samenwonen met mijn vriend ? Ik zou graag willen, maar kan mijn oude huis waarin ik 47 jaar met mijn man heb gewoond, nog niet loslaten. Té veel herinneringen,  maar helaas ook aan ambulances voor de deur, thuiszorg en zijn overlijden thuis. 

Het is allemaal behoorlijk  ingewikkeld om een nieuwe liefde te hebben. Alleen zijn is niks voor mij, maakt me depressief. Liefde overwint alles, maar is nu nog even moeilijk, maar ook intens fijn.

 

 

Hartjes 0

Er is 1 reactie op dit bericht

Anzjuhla 24 Augustus de liefde van mijn leven kwijtgeraakt. 9 Jaar bij elkaar geweest.
afbeelding van Anzjuhla
Bewolkt
Anzjuhla 24 Augustus de liefde van mijn leven kwijtgeraakt. 9 Jaar bij elkaar geweest.
#1

Lieve Berenvrouw,

Ik kan mij heel goed voorstellen dat je je huidige woning niet wilt verlaten. Je hebt er uiteraard mooie herinneringen aan, samen met je geliefde.
Wil je nieuwe liefde niet met jou samenwonen in je huidige woning?
Ik heb circa 5 maanden geleden wél besloten te willen verhuizen. Mijn partner is, net als jouw partner, ook hier thuis overleden. En ook al gaat het nu ietsje beter met mij, als soms de beelden tevoorschijn komen vanuit het niets hoe hulpeloos hij op dat speciale bed lag en hoe hij de laatste uren daar rochelend heeft gelegen, krijg ik spontaan weer vreselijke buikpijn en enorme huilbuien.
Dit is het huis waar we samen ruim 9 jaar hebben gewoond. Dit is de woning waar we onze speciale momenten hadden, waar we feestjes hebben gegeven, waar we samen hebben gelachen en gehuild. Aan de ene kant zal ik dit "thuis" vreselijk gaan missen, aan de andere kant móét ik wel verder zonder mijn geliefde.

Dat de liefde voor je man is gebleven, is niet meer dan logisch. Jouw nieuwe partner is hoogstwaarschijnlijk ook intens blijven houden van zijn vrouw. Geniet zoveel mogelijk van elkaar en maak nieuwe herinneringen. Uiteindelijk zijn onze geliefden naar een andere wereld en zijn wij hier achtergebleven waar we verder zullen moeten zonder hen.

Ik wens je heel veel sterkte en kracht toe.

 

Loves 0