WeduweM Na bijna 30 jaar samen in korte tijd mijn partner verloren aan uitgezaaide longkanker.
afbeelding van WeduweM
WeduweM Na bijna 30 jaar samen in korte tijd mijn partner verloren aan uitgezaaide longkanker.

Partner in korte tijd overleden aan uitgezaaide longkanker

Mijn naam is Marije, 48 jaar. Op 15 oktober j.l. is mijn man Jan met wie ik bijna 30 jaar samen was na een korte en heftige ziekteperiode overleden aan uitgezaaide longkanker. In het weekend van 8/9 augustus begon hij te hoesten, kreeg veel slijm in zijn keel en gaf ook een keer klodders bloed op. Op 12 augustus een coronatest gedaan, negatief. Op 13 august naar de huisarts, daar was een waarnemer die het wat afdeed als een bacterie of virusjes. Maar het knapte niet echt op, hoesten werd wel minder maar slijm bleef. Op 26 augustus terug naar de huisarts, toen door eigen huisarts doorgestuurd voor een foto. Daar bleek een afwijking op te zien, dus op gesprek bij de longarts en een CT scan op 11 september. Op 18 september kregen we de uitslag van de CT scan, bleek dat er een tumor zat in de linkerlong, kanker dus. Er volgden een punctie en een PET scan. Op 25 september hoorden we dat de PET uitzaaiingen liet zien in zowel de long als de buik. Mijn man raakte vanaf 24 september benauwd, ging achteruit en belandde op 30 september via de huisarts op de spoed en werd opgenomen in het ziekenhuis. Hij bleek bloedingen in zijn maag en long te hebben en belandde ook nog op de IC, waar hij enkele dagen aan de beademing lag. Hij kwam daar wel weer vanaf, maar was zo verzwakt dat er geen behandeling tegen de kanker gestart kon worden en ze niks meer voor hem konden doen. Op 15 oktober kwam hij 's middags thuis, met de ambulance en 24 uurs verpleegkundige thuiszorg, maar diezelfde avond overleed hij al... Toen hij voor het eerst symptomen kreeg was het eigenlijk al te laat, hij heeft nooit een kans gehad... Gelukkig is hem verder lijden bespaard, maar ik vind het moeilijk met mijn verdriet om hem. Het is allemaal zo snel gegaan, een achtbaan , een nachtmerrie... Ik hoop dat lotgenotencontact me een beetje kan helpen om met dit alles om te gaan.
Hartjes 1

Er zijn 2 reacties op dit bericht

afbeelding van Ilocus
Storm
#1
Marije, Wat een heftig verhaal. Zo kort geleden en zo snel gegaan. Ik begrijp dat je wereld op de kop staat. Ik hoop inderdaad dat je iets mag hebben aan dit forum!
Loves 1
Anita K Na een 3 jarige strijd tegen een uitgezaaid melanoom is mijn lief op 7 december 2019 overleden
afbeelding van Anita K
Licht bewolkt
Anita K Na een 3 jarige strijd tegen een uitgezaaid melanoom is mijn lief op 7 december 2019 overleden
#2
Hoi Marije. Heftig hoor, en dat allemaal in zo'n korte tijd. Je staat er als partner zo machteloos bij. Je leven staat compleet op zijn kop, grote achtbaan. Wat ik geleerd heb het laatste jaar, geef jou verdriet de ruimte, hoe moeilijk dat ook is. Ik wens dan ook heel veel sterkte. Gr Anita
Loves 0