afbeelding van Bosje
Licht bewolkt

Mijn eerste kerst alleen .............................

Mijn eerste kerst alleen zonder mijn lieve man en maatje,

Het is alweer 4 maanden geleden dat mijn lieve man op 52 jarige leeftijd zo plotseling overleed. Het is niet te bevatten dat ik zo plotseling alleen ben . Na een paar maanden van alles te hebben geregeld kom ik de maand december in gegleden. En wordt het stil in huis hoef haast niks meer te regelen en ga hem steeds meer missen. Vooral nu mijn eerste kerst alleen zonder hem........ Ik wilde eerst geen kerstboom in huis en dacht in ene terug dat hij een paar jaar geleden een kerstboom voor mij had gekocht en vorige jaar nieuwe kerst figuurtjes .

Plotseling kreeg ik een ingeving, zet die boom  toch maar op dan heb ik het gevoel dat hij toch nog een beetje bij me is. Maar toch het alleen zijn is vreselijk ook al heb ik familie en vrienden om mijn heen. Het is mijn eerste kerst alleen het doet zo'n pijn..............

Hartjes 2

Er zijn 6 reacties op dit bericht

afbeelding van Mvandm
Licht bewolkt
#1

Bosje,  goed van je dat je de boom opzet. Een heel grote ster bovenin ipv de piek!

De eerste kerst alleen is vreselijk,  net als de eerste jaarwisseling. En zijn verjaardag, de eerste sterfdag en trouwens ook jouw eerste verjaardag alleen. Probeer deze dagen met anderen te zijn, bij wie je tranen er mogen zijn. Afleiding is goed.

Dit forum laat je zien dat wij allen door dezelfde moeilijke tijden gaan. We kunnen elkaar steunen.

Hoop dat de rest van de maand in het teken staat van mooie en liefdevolle herinneringen. 

Lieve groet, Marguerite 

Loves 0
afbeelding van taragran
Bewolkt
#2

Bosje, is goed dat je toch probeert om door te gaan, ik zag het eerst ook niet zitten deze decembermaand voor het eerst zonder mijn maatje, maar de kleinkinderen zeiden kom oma dit was opa zijn maand (tijdens zijn ziekbed heeft ook heel de zomer de kerstboom in huis gestaan) laten we er met elkaar iets van maken, Sint is nog geweest met surprises ook voor hem, de gedichten zijn gelezen met een lach en tranen en voorgoed opgeborgen in onze harten als mooie herinnering aan een geweldige man. We gaan er met de kerst ook wat van maken omdat hij dat gewild zou hebben, met de kerk, een brunch en als gezin samen zijn..

ik hoop dat wij met z,n allen toch troost kunnen  vinden bij familie, lotgenoten en elkaar toch iedere keer proberen op te beuren al zullen de dagen nog steeds ups en downs brengen

 

 

Loves 0
#3

Lieve Bosje,

We zitten in hetzelfde stadium van het verlies, ook ik ben op 29 augustus mijn grote liefde en vader van onze kids verloren. Hij is  op 55-jarige leeftijd overleden aan de verwondingen na een bedrijfsongeval. Alles is letterlijk in een klap veranderd.

Wat voel ik met je mee, en wat worden de komende weken moeilijk.  Hopelijk heb je net als ik veel lieve familie en vrienden om je heen die het gemis draaglijk maken.

We moeten verder ik heb nog geen idee hoe, al je toekomstplannen  samen liggen in duigen maar toch ondanks het gemis van mijn lieverd ga ik nieuwe herinneringen maken met mijn kids, familie en vrienden en hoop dat hij op zijn wolkje trots op ons zal zijn.

dikke knuffel Helma

 

 

 

 

Loves 0
#4

Lieve Bosje,  de kerst is weer voorbij. Eerder zag ik er naar uit . Nu is alles anders. Ik vind het verschrikkelijk moeilijk, maar dat ervaart denk ik een ieder van ons. Vanavond was hier in Almelo een herdenkingsdienst op het kerkhof.  Het was emotioneel maar fijn om daar te zijn. Met zoveel mensen je dierbaren herdenken. Met zijn allen over het kerkhof om een kaars bij het graf te zetten.  Mooie muziek en mooie gedichten gehoord. Ballonnen opgelaten. Heel indrukwekkend. Nu nog oud en nieuwjaarsdag.. ook daar moeten we doorheen. Door er samen over te praten helpt ons bij het verwerken van het verdriet. . Wens je ondanks het gemis toch goede dagen. Probeer er wel een beetje van te  genieten.  In ons hart zijn ze erbij. Lieve groeten van Fennyuitzetter

Loves 0
afbeelding van Bosje
Licht bewolkt
#5

Lieve Fenny,

Bedankt voor je berichtje , het waren moeiklijke dagen mijn zussen hebben me er door heen getrokken. Toch heb ik veel thuis geweest in mijn eigen huis. Zondag heb ik toch de boom maar weer afgebroken het deed zo'n pijn om er aan herrinnert te worden  hebn nog 2 kerstdingen staan maar de rest is weer opgeborgen.

Ja en nu nog oudjaarsdag........... Ik ben er nog niet uit wat ik wil maar kan de dag zelf ook beslissen of ik gewoon thuis blijf. Want mijn Hondje is geen fan van vuurwerk en dat beestje ergens mee naar toe te slepen vind ik ook weer zo zielig. Ik vind ook heel erg voor de mensen om me heen als ik daar maar plotseling ga zitten huilen terwijl zij een beetje in de feeststemming zijn.

Het is niet niks zo ben je samen en zo ben je weer alleen ook al heb ik me familie om me heen.

Ik hoop voor iedereen ondanks ieder zijn verdriet een goed nieuwjaar mogen beleven en troost bij elkaar kunnen en blijven vinden

Veel liefs Tineke

 

 

Loves 1
afbeelding van taragran
Bewolkt
#6

Lief Bosje,

Ik herken alles wat je schrijft, ook ik ben blij met de lieve mensen om mij heen maar een woord of gebaar betekent weer een tranenzee, ben ook langzaam aan begonnen om de kerstspullen op te ruimen.

Ik was wel erg blij met de lieve berichtjes die de kinderen en kleinkinderen in de boom hebben gehangen, is toch een teken dat ook zij hun grote vriend opie en pa nog in hun hart dragen.

Het is allemaal voor ons nog zo vers en nieuw en alles is de 1e keer, ik hoop dat je ondanks alles toch probeert om in 2016  toch weer verder te gaan.

Veel liefs Linda

 

 

Loves 0