Eric Oostergo Ik ben op 28 april 2021 mijn vrouw verloren. Zij was 49 jaar en we zijn 28 jaar samen geweest. Zij is nu op een andere manier altijd bij mij.
afbeelding van Eric Oostergo
Eric Oostergo Ik ben op 28 april 2021 mijn vrouw verloren. Zij was 49 jaar en we zijn 28 jaar samen geweest. Zij is nu op een andere manier altijd bij mij.

Een half jaar verder

Afgelopen donderdag was het exact een half jaar dat mijn vrouw overleed. Ik had vrij genomen voor het geval dat ik een slechte dag zou hebben, maar eigenlijk viel het mee en heb ik gewoon gewerkt. Ik merk dat de emotionele pijn zo'n beetje weg is, op de kleine momentjes hier en daar na. Met heel veel plezier bekijk ik foto's van alles wat we hebben gedaan en denk ik met dankbaarheid terug aan de mooie tijd die we samen hebben gehad. Ik voel dat ik in een andere fase zit, ene waarbij ik me vooral afvraag wat nu de zin van het leven verder is. Ik ben niet van plan haar plek door een ander in te laten nemen, althans nu zeker nog niet. En zo af en toe doe ik best leuke dingen, alleen of met anderen. Maar voor 99% van de tijd is het werken, sporten, koken, eten en slapen en dat herhaalt zich. Heel vaak denk ik er even uit te gaan en dan bedenk ik me dat ik dat biertje thuis ook kan drinken. Dat hadden wij vroeger nooit. Heel graag gingen we ergens heen, iets eten of drinken, en dat is nu toch een heel stuk minder en soms is het teleurstellend wanneer je had bedacht ergens leuk naar toe te gaan en het " hoeft dan gewoon niet.. Als je dan continu in hetzelfde ritme zit is het heel moeilijk om nog de zin van het leven te zien. Vaak voel ik dan ook dat ik maar ruimte inneem op deze wereldbol. Ik vermoed dat deze fase ook weer voorbij gaat. In de tussentijd blijf ik proberen en volhouden :D
Hartjes 0

Er zijn 3 reacties op dit bericht

alwin man 58 jaar
afbeelding van alwin
_
alwin man 58 jaar
#1
24-10-2021 was het 2 jaar geleden dat Jans is overleden .ik dacht na 6 maanden ook dat het beter zou gaan ik deed weer leuke dingen ging af en toe uit alleen of met vrienden . maar zoals het altijd is geweest dat was nergens meer terug te vinden .ik ben nu 2 jaar verder soms is het gemis zo erg dat ik denk weer bij af terug te zijn dan hoeft he allemaal niet meer voor mij .maar er komen steeds meer leuke momenten afgewisseld met het verdriet en gemis . ik heb een hoop mensen gesproken die ook iemand hebben verloren en allemaal de zelfde boodschap hebben na eeen half jaar denk je zo ongeveer dat het wat rustiger gaat worden....het gaat nooit meer over het blijft altijd het is er .. en soms komt het zo hevig terug dat ik niet weet waar ik ben maar ik voel het nu soms aankomen dan gaat er weer wat mis en dan denk ik gewoon doorheen zien te komen .. het gaat toch in.golven die je niet kunt tegenhouden het schrikdraad slaat toe als ik het niet verwacht . ondanks het verdriet enhet gemis ben ik ook wel weer redelijk gelukkig voor een paar dagen en dan is er weer dat schrikdraad en ben ik weer bijna bij af .. maar ik ga door dat hebben wij elkaar beloofd waar het voor de een ophoud moet het voor de ander weer leuk en leefbaar worden ..moeilijk om dat vol te houden maar ooit is het wel weer redelijk goed en gaat het toch beter
Loves 0
Eric Oostergo Ik ben op 28 april 2021 mijn vrouw verloren. Zij was 49 jaar en we zijn 28 jaar samen geweest. Zij is nu op een andere manier altijd bij mij.
afbeelding van Eric Oostergo
_
Eric Oostergo Ik ben op 28 april 2021 mijn vrouw verloren. Zij was 49 jaar en we zijn 28 jaar samen geweest. Zij is nu op een andere manier altijd bij mij.
#2
Dag Alwin, ik snap wat je zegt maar aan de andere kant hoop ik ook dat ik verder vooruit kan, zonder al te veel tegenslagen. Zo af en toe heb ik ook echt wel slechte momenten of dagen zelfs hoor. Ik laat het dan gewoon gebeuren, hoort erbij. Persoonlijk heb ik wel de ingesteldheid dat ik er het positieve van in wil zien, ik weet niet of dat mij helpt... Ik wil heel graag mijn tijd met haar in positieve zin herinneren en dat lukt mij ook. En ik mis haar ook heus wel, maar ik heb al lang geaccepteerd dat ze niet terug komt. Wat op dit moment voor mij moeilijk is is het zien van verder nut van het leven. Vroeger deden wij alles samen en voor elkaar. Voor wie doe ik het nu nog? Heeft dat nog zin?
Loves 0
alwin man 58 jaar
afbeelding van alwin
_
alwin man 58 jaar
#3
ik weet voor mij zelf dat het vallen en opstaan is en dat er goede en slechte dagen zijn ik ben blij voor Jans dat het is gegaan zoals hij het graag wou gewoon thuis bij Alwin en hij is op een goed moment gegaan al klinkt dat raar om het te zeggen . longemfyzeem zou voor hem de oorzaak zijn dat hj zou overlijden en dat is hem bespaard gebleven hij was al eenflink eind op weg dat het steeds moeilijker werd voor hem zijn hartstilstand kwam op het juiste moment voor hem ik weet dat zoiets eigenlijk niet gezegd hoort te worden maar nu na 2 jaar ben ik wel blij dat het zo is gegaan ..voor hem ben ik blij niet voor mij zelf ik had graag heel oud samen willen worden .. ook heb ik het zelfde gevoel waar doe ik het nog voor in huis moeten nog genoeg klussen gedaan worden . daar was ik eerst flink mee bezig en heb toen alles maar laten liggen ik had zo iets waar voor nog ik ben alleen we kunnen er niet meer samen van genieten . sinds vorige week ben ik weer wat in huis gaan doen en heb me zelf voorgenomen dat ook af te maken .het heeft namelijk nog wel zin voor mij omdat ik hier nog jaren blijf wonen en daar hoort ook bij dat het leuk en comfortabel voor mij moet zijn dus ik ga maar weer verder en zie wel wat er op mijn pad komt over het algemeen gaat het goed er zitten momenten tussen door tijdens de dag dat het niet erg goed gaat maar dat word op de een of andere mannier weer over genomen door een goed gevoel waar ik dan weer blij van word het blijft een golvende beweging en daar wen ik een klein beetje aan soms voel ik het aankomen als het even mis gaat ..het stomme is eigenlijk dat als het een paar dagen goed gaat ik weer op zoek ben in mijn hoofd naar het verdriet omdat ik soms nog het gevoel heb ik mag niet te gelukkig zijn en de andere kant is juist dat ik me vaak wel goed of gelukkig voel het blijft een raar emotioneel gebeuren
Loves 0