afbeelding van eurootje
Licht bewolkt

tienerjongens

Ik heb 2 zonen die als tieners hun vader plotseling hebben verloren door een hartstilstand. Nooit praten ze over hun vader.Wat ik ook probeer, op zijn verjaardag of sterfdag, nooit geven ze een antwoord. Hun vader was een hele goede en trotse  vader, hun band was heel goed.Voor mij heel moeilijk, ik vermijd het nu ook om over hem te praten, omdat ik toch bang ben dat het mijn zoons raakt en pijn doet. iemand een goede tip?

Hartjes 2

Er zijn 3 reacties op dit bericht

Wie Troost Mij Forumbeheerder
afbeelding van Wie Troost Mij
Zonnig
Wie Troost Mij Forumbeheerder
#1

Beste eurootje,

Bedankt voor je vraag. Vanaf morgen gaat Leoniek alle vragen die in dit forumgedeelte gesteld worden beantwoorden.

Vriendelijke groet,

Mark
Wie Troost Mij

Loves 0
Leoniek v.d. Maarel Rouwsycholoog en orthopedagoog voor kinderen en volwassenen. Diverse online trainingen over rouw en online rouwverwerkingsprogramma gemaakt.
afbeelding van Leoniek v.d. Maarel
Zonnig
Leoniek v.d. Maarel Rouwsycholoog en orthopedagoog voor kinderen en volwassenen. Diverse online trainingen over rouw en online rouwverwerkingsprogramma gemaakt.
#2

Beste Eurootje,

Zo herkenbaar deze tienerreactie. Zij willen ook jou niet verdrietig zien en willen niet kwetsbaar bij jou zijn. Meestal zoeken tieners hun eigen weg (fora, vrienden), als ze maar 'gewoon' hun ding blijven doen dat gaat het waarschijnlijk goed met ze en komt de rouw er later uit als ze uit de puberteit komen.

Als je bang bent dat het ze raakt als je het erover hebt, kan dat best zo zijn, maar doe het vooral wel! Blijf je man bespreekbaar houden, laat je zonen merken dat er over hem gesproken mag worden, hoeveel pijn het ook doet! Vertel ze dat zij jouw verdriet niet op kunnen lossen en dat dat ook niet hoeft maar dat je het fijn zou vinden met hen over hun vader te praten.

Makkelijker gezegd dan gedaan, dat realiseer ik me! Maar hou het niet weg, dat is het belangrijkste. Dan maar schouders die opgetrokken worden en een rug die je wordt toegekeerd. Jij bent hun moeder! Je zult het vaker met hun over dingen hebben die ze niet leuk vinden. 

Ze zijn misschien erg bang dat ze gaan huilen en dat willen tieners niet bij hun moeder! Maar nogmaals: als ze gewoon hun ding doen, maak je dan geen zorgen!

Groet,

Leoniek

Loves 1
#3

Ik zou ook pver leuke dingen praten en proberen er een luchtig tintje aan te geven. Ik hoop dat dit helpt. Lijkt 't ni zo'n zware kost. 'gewoon over je echtgenoot praten, hun vader, al is 't terloops, of luchtig. als dit gewoon lijkt lijkt mij de stap om er serieuzer over te praten ofso minder opzienbarend ofso. Succes en sterkte ! Ik hoop dat ik met mijn inleveingsvermogen iets heb bereikt. 

Liefs, ik 

Loves 0