Nieuwe papa? Nooit!

Heii, ik ben Nina en ik ben nu 13. 

In 2013 is mijn lieve papa overleden, en mijn moeder heeft nu bijna 3 jaar voor ons gezorgd en in een 'overlevingsstand' gezeten. Sinds een maand geleden volgens mij gaat ze naar een speciaal rouwweekend waar ze mensen heeft ontmoet die ook iemand zijn verloren. Ze heeft daar een man ontmoet en daar gaat ze de afgelopen tijd vaak mee op pad. Vaak gaan ze wandelen en praten, maar nu vertelde ze dus iets over gevoelens en dat ze die man wel leuk vond (volgens mij, het was niet heel duidelijk) Maar ik ben nu bang, ik weet niet precies waarvoor, maar het is een angstig gevoel dat me bekruipt als ik eraan denk...... Hebben meer mensen dat of ben ik gek aan het worden?

Hartjes 0

Er zijn 2 reacties op dit bericht

#1

Ik snap je 'angst'. Mijn vader is in 2014 overleden en ik moet er zelf ook nog niet aan denken dat mijn moeder een nieuwe vriend of iets dergelijks zou nemen. Gewoon omdat het nog te kort geleden is. 

Vroeg weduwe worden is niet leuk, voor niemand. Dus je kan je eigen ook afvragen: maakt dit mijn moeder gelukkig? Want wat is er nu mooier om te zien dat ze na al die ellende weer een beetje gelukkiger wordt. Het zal misschien voelen alsof ze je vader verraad, maar ik denk dat hij altijd speciaal zal blijven voor haar. 

En anders zou ik, als ik jou was, met haar in gesprek gaan. Leg uit waarom je jezelf zo voelt en wat het met jou allemaal doet.

 

Loves 1
Shamira Weduwe sinds 16 maart 2017
afbeelding van Shamira
Storm
Shamira Weduwe sinds 16 maart 2017
#2

Lieve Nina,

Ik begrijp hoe je je voelt, mijn vader is ook overleden. Mijn moeder is nu 10 jaar weduwe en heeft nooit aan een nieuwe man gedacht. Mijn zus en ik waren al het huis uit dus dan is het toch anders wanneer mijn moeder ervoor had gekozen om een nieuwe man in haar leven te nemen. Voor haar zou ik blij zijn dat ze weer "gelukkiger" zou zijn maar ik zou die man nooit als vader of pappa gaan zien. Nooit!

Ik denk dat je je moeder eens duidelijk moet vragen of ze nu wel of niet verliefd is op die man. Die onzekerheid maakt je alleen maar onrustiger. Zou ze daadwerkelijk verliefd zijn kun je haar ook eerlijk vertellen hoe jij je daarbij voelt. Dat je geen nieuwe pappa wilt, dat er voor jou maar 1 pappa is.

Ik hoop dat jullie er samen uit gaan komen. Wens je heel veel sterkte toe.

 

 

 

Loves 0