afbeelding van Efraim
Licht bewolkt

Geen weet

Ik heb onlangs een meisje ontmoet van 18 jaar, die al behoorlijk wat heeft meegemaakt. Op het moment dat ik haar ontmoette hadden 2 van haar beste vrienden al zelfmoord gepleegd en 1,5 jaar daarvoor had haar vriend zelfmoord gepleegd. Op het moment dat ik haar ontmoette lag weer 1 van haar vrienden in het ziekenhuis en is kort daarna ook overleden. (Waarschijnlijk door een overdosis.) Nu is het zo dat zij nog een vriend heeft die met depressie zit en daarnaast zelf niet actief bezig is met een rouwproces. Nu is het zo dat ik het meisje leuk vindt, maar dat ik totaal niet weet op welke manier ik hiermee om moet gaan. Ze voelt zich schuldig over het 'feit' dat ze niks heeft kunnen veranderen aan de situatie bij haar vrienden en verder maakt ze zich zorgen over de vriend die momenteel ook in een depressie zit.

wat er nu steeds gebeurt is dat ik steeds met haar in een soort van gevecht raak. Ik weet niet hoe zij zich voelt en waarin ik haar kan helpen of ondersteunen en ze komt ook weinig naar me toe, daarnaast maak ik me zorgen over het feit dat ze momenteel verkeerd omgaat met de situatie.

wat ik gewoon graag zou willen zijn tips van mensen wat ik kan doen en hoe ik hiermee kan omgaan. 

Ik wil haar het liefst gewoon helpen en totaal niet vertellen wat ze moet doen, alleen lees ik op het internet dat je bij zelfdoding in je omgeving juist wel een rouwproces aan moet gaan en dat contact met lotgenoten of naasten juist niet direct positief kan zijn.

ik hoor graag van mensen!

 

Hartjes 0

Er is 1 reactie op dit bericht

Wie Troost Mij Forumbeheerder
afbeelding van Wie Troost Mij
Zonnig
Wie Troost Mij Forumbeheerder
#1

Poeh, wat een lastige situatie, zeg... 

Misschien hebben andere forumleden hier ervaring mee? Krijgt dat meisje ook andere (professionele) hulp?

Heb je al geïnformeerd bij het Landelijk Steunpunt Rouw? Wij hebben ooit met hen een blog voor Wie Troost Mij geschreven: https://www.wietroostmij.nl/blog/rouw-na-zelfdoding

Er staat niet veel concreets in wat jou direct verder gaat helpen, maar hopelijk haal je er wel iets uit wat van nut kan zijn.

Veel sterkte,

Mark
Wie Troost Mij

Loves 0