Pietsje Ik ben Pietsje ,58 jaar werk in de zorg ,ben getrouwd.heb 2 kinderen uit een vorige relatie.
afbeelding van Pietsje
Bewolkt
Pietsje Ik ben Pietsje ,58 jaar werk in de zorg ,ben getrouwd.heb 2 kinderen uit een vorige relatie.

verlies stiefzoon

Hallo,Ik wil even van mij afschrijven.

December 2018 is mijn stiefzoon overleden.Hij is 3 weken ziek geweest.Hij had een verstandelijke beperking en voor ons een fijne ,lieve zoon.Alles moesten we regelen,crematie enz.

Opmerkingen van het is beter zo want hij was ook al gehandicapt raakt me diep.

In februari ging mijn zwager dood.Na een ziekbed van een week,Alleenstaand,weer een crematie regelen en huisje opruimen.Het was te vlot na mijn stiefzoon.Even niet gwerkt en toen maar weer ervoor.

Gesproken over de sterfgevallen werd niet meer gedaan.Het leven gaat toch gewoon weer door.nou gewoon niet,het gemis komt om de hoek kijken en dat snappen veel mensen niet.hoezo!!!

10 augustus 2019 kwam er plotseling een eind aan het leven van mijn neef.nog maar 19 jaar.Mijn zusje in een scheiding en dan dit bericht.We zijn nu 10 weken verder maar het was de drup.Veel mensen die het niet begrijpen.ook een goede vriendin die tegen me zegt,Het draait niet alleen om jou,ik heb ook mijn problemen.In mijn ogen steld het niet veel voor want een kind verliezen is het ergste wat je overkomt en is alles wat er na komt niet meer interesant.Ik help mijn zusje zoveel mogelijk maar heb zelf ook verdriet.Ben in de ziekte wet en zo meteen heb ik een gesprek hoe nu verder.,maar de energie is weg.het komt vast wel weer maar nu wil het nog niet.Ik wil niet zielig zijn maar het  moet wel een plek krijgen.Ik wilde dit even kwijt.

Hartjes 1

Er is 1 reactie op dit bericht

Rita Heemskerk Verdrietige moeder
afbeelding van Rita Heemskerk
Rita Heemskerk Verdrietige moeder
#1

Hoi Pietsje

Allereerst gecondoleerd met het ovetlijden van je (stief)zoon. 

Heel heftig om mee te maken en dan gebeuren er allemaal heftige en droevige dingen in je leven dat je eigenlijk niet meer weet hoe je verder moet gaan. 

Logisch toch, je bent aan t regelen en aan t zorgen voor anderen. Aan je eigen pijn en verdriet kom je nauwelijks toe.

En die pijn die zit er en moet er uit. 

Rust heb je nodig om aan jezelf toe te komen. Je verdriet toe te laten en te kunnen rouwen.  Fat  kost veel energie.

Zou je willen adviseren om je op jezelf te concentreren en de pijn  en het verdriet toe te laten. Huilen mag altijd en praten is ook heel prettig om je gevoel te kunnen uiten. Dit zal een plaats moeten krijgen in je leven maar is een heel proces. Gun jezelf rust en ruimte om dit te kunnen doen. Wees vooral lief voor jezelf in elk opzicht. Maak een mooi boekje en schrijf elke dag iets aan je zoon. Wat je hem had willen zeggen. En hoe veel je van hem houd. Het heeft mij steun gegeven.

Wil je heel veel sterkte wensen.

Lieve Groet

Rita Heemskerk

 

Loves 0