afbeelding van Anouk
Storm

Verdelen as en spullen overleden dochter is ondoenlijk

In april 2018 werden we ouders, maar onze dochter mocht geheel onverwacht maar een paar dagen leven. Het ergste wat me kon overkomen was het verlies van mijn dochter.

Maar midden in de rouw werd mijn leven er niet beter op, want toen begon mijn partner met liegen en bedriegen. Uiteindelijk heeft dit als gevolg gehad dat we nu uit elkaar gaan.

En nu moeten ineens al haar zo dierbare spulletjes verdeeld worden. Veel meubels, spullen en kleertjes. Maar ook herinneringen uit haar bedje in het ziekenhuis, hand- en voetafdrukjes. En dan komt het moeilijkste punt; haar as.

Ik vind het emotioneel ondoenlijk haar as te moeten verdelen. Een kind hoort 1 geheel te blijven en niet opgedeeld te worden in 2 helften. Hij blijft echter bij deze eis.

Wie heeft in een soortgelijke situatie gezeten en hoe hebben jullie dit geregeld? En hoe zit het wettelijk gezien in elkaar?

Ik neem het hem sowieso erg kwalijk dat ik door zijn toedoen de helft van al haar spulletjes moet gaan missen.

Hartjes 2

Er zijn 4 reacties op dit bericht

Rita Heemskerk Verdrietige moeder
afbeelding van Rita Heemskerk
Rita Heemskerk Verdrietige moeder
#1

Hoi

Allereerst gecondoleerd met het overlijden van jullie dochterje.

Hele moeilijke situatie zitten jullie nu als partner. Ik weet dat er begraafplaatsen zijn die ook urnen begraven. ( onze zoon is ook overleden en zijn urn is begraven)

Dat zou een oplossing kunnen zijn. Jullie kunnen er allebei naar toe. En alles blijft in tact. Sterkte met jullie moeilijke beslissing.

Loevw Groer

RITA 

Loves 1
Wie Troost Mij Forumbeheerder
afbeelding van Wie Troost Mij
Zonnig
Wie Troost Mij Forumbeheerder
#2

Ik kan me voorstellen dat dit niet te doen is, Anouk... Zeker omdat ik uit jouw verhaal haal dat het contact met jouw ex niet al te best is en op korte termijn misschien ook niet beter wordt.

Rita geeft een mooie oplossing, die voor jullie allebei misschien zou kunnen werken. Het is misschien een vreemde vergelijking, maar bij een (echt)scheiding van ouders waarbij het kind nog leeft moeten ouders er in het belang van het kind ook samen uitkomen, op een volwassen manier. Soms wordt er dan mediation ingeschakeld: een onafhankelijke tussenpartij die de best mogelijke compromis probeert te realiseren, waarbij zowel vader als moeder mee kunnen leven.

Is dit misschien ook niet wat voor jullie? Je zult eruit moeten komen, hoe vervelend en pijnlijk ook. Ik denk dat een strijd wel het laatste is wat jullie erbij kunnen gebruiken en ondanks dat je ex je heeft bedrogen is hij ook de vader van jullie kind.

Hopelijk kun je hier wat mee... Ik wens je in ieder geval heel veel sterkte.

Mark
Wie Troost Mij

Loves 0
afbeelding van Anouk
Storm
#3

Hallo Rita en Mark,

Ja ik heb die oplossing ook aangeboden, om haar urn in een urnennis te gaan zetten halverwege tussen zijn woonadres en mijn woonadres, gezien we zodadelijk weer erg ver van elkaar vandaan wonen. Maar hij wil daar niet in mee gaan. Hij vind dat er maar 1 oplossing is en dat is het as door tweeen verdelen. Het is werkelijk ondoenlijk voor mij. Ik weet niet hoe ik daarmee moet leven..

Loves 1
Wie Troost Mij Forumbeheerder
afbeelding van Wie Troost Mij
Zonnig
Wie Troost Mij Forumbeheerder
#4

Een erg lastig, parket Anouk. Ik kan me voorstellen dat je hier heel veel verdriet om hebt.

Als je er samen niet uit komt, dan zou ik toch adviseren om iets van mediation in te schakelen. Om dichter tot elkaar te komen, om een oplossing te verzinnen waarmee jullie allebei kunnen leven. Want dat je er uit moet komen, daar kun je helaas echt niet omheen. Wat er ook is voorgevallen en hoe je ook tegenover je ex staat.

Veel sterkte,

Mark
Wie Troost Mij

Loves 0