Lieve Ximena ons poppie

Ooit na het overlijden van onze dochter heb ik mij aangemeld hier maar er nooit iets mee gedaan. Nu lees ik berichten en besluit toch maar iets te delen met jullie.

Ximena (15) ons poppie

Op 25 februari 2012 is onze dochter Ximena om het leven gebracht door een verwarde jongeman.... gelukkig voor ons heeft hij zich destijds direct gemeld bij de politie moet er niet aan denken wat het is om nog dagen, weken, maanden of jaren op zoek te moeten naar een dader. 

Ons poppie was en is nog steeds mijn lichtje in de duisternis en niet alleen voor mij ook voor haar vrienden en onze familie. Weet je, net als bij jullie allemaal is het begin rauw, heel rauw, vol onbegrip, woede en angst maar het komt goed mensen ... echt gun jezelf de tijd ook als jouw omgeving dat niet doet! Het wordt beter, de scherpe randjes worden iet wat gladder. Het is voor ons nu bijna 8 jaar en ja het is nog steeds niet te begrijpen. Ook omdat dit niet te begrijpen valt.  Het heeft ook geen acceptatiewaarde voor ons maar je leert er mee omgaan.

Het wordt beter! En wees eerlijk tegenover jezelf .... laat het verdriet toe als het er is. Ook de woede ... laat het maar zijn want alles moet eruit, uit je lijf! Uit ervaring weet ik dat als je dat niet doet je lichamelijke klachten krijgt en dat is minder makkelijk te doorleven en te ondergaan.

Zoek hulp! Want alleen kan je dit niet. Familie en vrienden zijn fijn om mee te praten en om je heen te hebben maar die staan te dichtbij. Wij, mijn man en ik, zijn bijna 2 jaar lang intensief in therapie/gesprek geweest met een psychologe want weet je, samen lukt wel maar voor maar een klein stukje. - die arm om je heen, samen huilen enzo. Maar je zegt nl. niet alles wat je zou willen zeggen tegen iemand die dichtbij je staat, daar heb je echt iemand van buitenaf voor nodig.

Ik wens jullie allemaal sterkte en heel veel liefs,

Manuela

Hartjes 4

Er zijn 2 reacties op dit bericht

#1

Wat ontzettend erg zeg!!

En bedankt voor je tools, sterkte en liefs teogewenst 

 

RObbert

Loves 3
afbeelding van Cin10
Zonnig
#2

Lieve mama van ximena,

wat heb je dit Prachtig verwoord. wens jullie heel veel liefde en sterkte toe. 

liefs Cindy

Loves 2