afbeelding van Sandra
Bewolkt

zus pas overleden

Op 9 december jl is mijn zus overleden op 56 jarige leeftijd aan de gevolgen en complicaties van borstkanker. 18 december zou ze 57 zijn geworden. Uiteindelijk stierf ze geheel onverwacht aan een acute bloedvergiftiging.  De artsen hadden de hoop al opgegeven, na verschillende chemo's, bestralingen, ziekenhuis in en uit. Ze wist dat ze het niet zou redden maar ze gaf niet op, zeer sterke vrouw.

In 1999 is mijn vader overleden op 66 jarige leeftijd, mijn moeder in 2005 op 65-jarige leeftijd, mijn oudste broer in 2007 op 48-jarige leeftijd. Nu ben ik nog alleen over met mijn laatste broer.

Zelf heb ik in 2008 een hartstilstand gehad waarvoor nu ICD. Ik werd 2 weken lang in coma gehouden, de artsen verwachtten niet dat ik eruit zou komen en dat ik een kasplantje zou blijven. Ze gaven me 1% dat ik normaal uit zou komen. En hier zit ik dan. Eigenlijk wel gezond na een paar operaties.

Maar nadat mijn zus overleed, kan ik niet meer normaal functioneren. Werken doe ik al een tijdje niet meer. Ik ging altijd graag naar het werk maar moet er nu heel even niet aan denken. Zit in een soort depressie, mede ook omdat 2 jaar geleden mijn beste vriendin waarmee ik ben opgegroeid en die ik dus al ruim 50 jaar ken, zomaar zonder reden, onze vriendschap heeft verbroken. Ze is zelfs niet naar de crematie gekomen van mijn zus. Dus blijkbaar heb ik in haar ogen iets heel ergs gedaan. Haar broer weet  ook niet wat er is gebeurd, met hem heb ik nog wel een goed contact. Dus dit is ook een beetje rouw. Aankomende week heb ik een gesprek met een maatschappelijk werker, want alles wordt me teveel nu. Hopelijk word ik ook weer een beetje de oude straks en krijg ik de zin weer terug om te leven en leuke dingen te doen...........

Hartjes 1

Er zijn 4 reacties op dit bericht

Anzjuhla 24 Augustus de liefde van mijn leven kwijtgeraakt. 9 Jaar bij elkaar geweest.
afbeelding van Anzjuhla
Storm
Anzjuhla 24 Augustus de liefde van mijn leven kwijtgeraakt. 9 Jaar bij elkaar geweest.
#1

Wat een ongelooflijk heftig verhaal en wat heb jij veel op je bord gekregen, Sandra.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik je heel erg veel sterkte toewens en hopelijk helpen de gesprekken met de maatschappelijk werker je een beetje.

 

Loves 1
afbeelding van Sandra
Bewolkt
#2

Dank je wel, lief van je. Gaat goed komen.

Jij ook nog heel veel sterkte gewenst

 

Loves 0
#3

dat is echt niet normaalwat je hebt meegemaakt. en dat je er alleen voor staat. doe het rustig aan en gun je zelf de tijd die je nodig hebt. gr yvonne

Loves 1
Ster.56 Weduwe sinds 25-04-2017, Udo is op 63-jarige leeftijd plotseling overleden. (geen kinderen) 23-12-2014 is mijn zus en hartsvriendin gestorven
afbeelding van Ster.56
Bewolkt
Ster.56 Weduwe sinds 25-04-2017, Udo is op 63-jarige leeftijd plotseling overleden. (geen kinderen) 23-12-2014 is mijn zus en hartsvriendin gestorven
#4

Beste Sandra,

Heel heftig jouw verhaal, maar wel herkenbaar.

Mijn beide ouders ben ik verloren binnen 2 jaar toen ik midden twintig was.

Inmiddels is mijn enige zus op 55-jarige leeftijd gestorven en binnen 2,5 jaar daarna, ook mijn man en soulmate, zodat ik sinds bijna een jaar helemaal alleen over ben.

Vreselijk en dubbel zwaar dat je zelf ook nog zo ziek bent, dan is het niet verwonderlijk dat je in een soort van depressie raakt. Helaas merk ik ook dat vrienden het vaak moeilijk vinden om met verdriet en verlies om te gaan, ze zien dat liever niet. Enige troost is dat er vaak ook nieuwe kennissen/vrienden op je pad komen, b.v. lotgenoten die begrijpen wat je bedoelt en voelt.

Sandra ik begrijp dat je zelf geen relatie/gezin hebt en hoop dan ook dat je samen met je broer toch de kracht zult vinden om door te gaan. Het is idd wel verstandig om professionele hulp te zoeken, voordat je echt in een depressie belandt.

Ik hoop dat ook voor jou de zon weer zal gaan schijnen Sandra, maar vergeten doen we ze nooit.

Liefs van Ster

Loves 1