Rivka Steeds een beetje minder van jou..
afbeelding van Rivka
Bewolkt
Rivka Steeds een beetje minder van jou..

Opzoek naar lotgenoten

Het lied van Marco Borsato staat op "als alle lichten zijn gedoofd", het lied dat me de laatste paar weken zo ontzettend raakt. Ik weet dat "dit moment" ooit komt... en ik ben bang. Ik maakte er een schilderij van, het helpt om me creatief te uiten. 

Onze oudste broer, nu bijna 30 is erg ziek en heeft waarschijnlijk niet meer zo lang te leven. Ik heb het hier ontzettend moeilijk mee, huil veel.. ik voelt me machteloos als ik hem zie lijden, het doet me veel verdriet als hij weer een stukje achteruit is gegaan. Er gaat zoveel door me heen, delen met familie en samen nog herinneringen maken is mooi. Maar ik mis in m'n eigen vrienden/kennissen omgeving het begrip... het snappen van wat het betekent om een broer (of zus) te gaan verliezen. Eigenlijk zitten we nu al in een rouwproces en langzaam afscheid nemen. En dan gaat de wereld gewoon door... terwijl je soms ook gewoon even stil wil (en moet kunnen) staan... om het allemaal te verwerken. 

Ik hoop hier wat herkenning en begrip te vinden. 

Hartjes 2

Er zijn 4 reacties op dit bericht

afbeelding van Rema
Bewolkt
#1

Volg je eigen gevoel. ook al denk je dat je niet op je eigen gevoel kunt vertrouwen. Huil, lach, praat, wees stil, creeer wat... wat het ook is, drijf er op mee.

Begrip kun je hier zeker vinden en helaas ook herkenning. 

Sterkte in dit ongelooflijk harde en moeilijke proces.

Loves 2
hhshss GRIEF CHANGES SHAPE BUT IT NEVER ENDS
afbeelding van hhshss
Storm
hhshss GRIEF CHANGES SHAPE BUT IT NEVER ENDS
#2

Hi Rivka mag ik iets stoms zeggen en ik hoop echt niet dat ik iets zeg wat kwetsend overkomt ...

Rivka zou jij met je broer willen praten en misschien wat dieper er op ingaan als dat kan en als jullie dat beiden willen? wat het voor jou zou moeten betekenen als hij overleden is ( sorry dat ik zoiets afschuwelijk zeg ) wat hij wil voor jou? 

En Rivka als ik wat verkeerds heb gezegd dan mag je mij corrigeren geen probleem of  tegen mij zeggen stom mens je snapt het niet...mag allemaal...

Je weet dat het moment er aankomt vraag aan je broer als jullie het beiden willen wat hij je wilt meegeven en veel dieper dan dat ...hoe jij moet omgaan met dat rouwen volgens je broer en daarover gesprekken voeren met hem als jullie beiden dat willen en uiteraard kunnen..Rivka

 

ik bedoel het wel goed Rivka ..er is een "kans" ( een kans is een stomme woord ) om met degene te bespreken die gaat overlijden.. je angsten etc ...wat zijn jouw broers handvaten voor je rouwproces later/ stom hoe ik het zeg dat wel...maar ik zeg dit een beetje om misschien kan zijn dat je het niet zo hebt bekeken ...of wel? 

daarmee zeg ik niet dat het rouwen voorspelbaar is totaal niet ...neeeeeee

 

Loves 0
Wie Troost Mij Forumbeheerder
afbeelding van Wie Troost Mij
Zonnig
Wie Troost Mij Forumbeheerder
#3

Beste Rivka,

Welkom op Wie Troost Mij. Fijn dat je deze site hebt gevonden. Hopelijk vind je hier het begrip en de herkenning die je zoekt. Ik wens je veel sterkte de komende periode. Wat moet dat moeilijk zijn... Emotioneel

We hebben een tijd geleden een blog geschreven met de titel 'Als het afscheid niet onverwacht komt': https://www.wietroostmij.nl/blog/als-het-afscheid-niet-onverwach... (link kopiëren en plakken in de adresbalk van je browser). Misschien heb je er wat aan...

Mark
Wie Troost Mij 

Loves 0
Jacer Verdrietig. Broer en beste maatje overleden op 8 maart 2017 aan een hersentumor
afbeelding van Jacer
Licht bewolkt
Jacer Verdrietig. Broer en beste maatje overleden op 8 maart 2017 aan een hersentumor
#4

Hoi Rivka,

Mijn broer, 32, is vorige week woensdag overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Wij wisten dit twee jaar, en twee jaar lang heb ik gehoopt dat er tijd zou zijn. Tijd voor een nieuwe behandeling, tijd voor elkaar, tijd voor alles. Het heeft niet zo mogen zijn. Nu, vijf dagen na zijn overlijden, voel ik dat ik ook al heb gerouwd toen hij nog leefde. Elke dag zag ik hem een beetje aftakelen. Hij heeft nu rust gevonden, maar ik heb er zeker nog geen vrede mee. Hij was mijn beste maatje en mijn rots in de branding. Er bestaat geen handleiding hoe je hiermee om moet gaan. Veel sterkte Rivka, ik hoop dat je met jouw broer nog mooie herinneringen kunt maken.

 

Wat ik wel heb gedaan, is alvast herinneringen opschrijven voor mijn toespraak. Deze heb ik met mijn broer gedeeld, hoewel wij het niet hadden over de dood of het overlijden. Hij heeft hier veel plezier aan beleefd. Misschien wil je jouw broer ook datgene zeggen, wat je ook tijdens een uitvaart zou willen zeggen. Die woorden komen écht vanuit je hart, maar jouw broer verdient het deze woorden ook bij leven te horen.

Sterkte...

Loves 0