EelcoMante Broertje verloren door een zeer zeldzame stofwisselingsziekte en mijn moeder verloren door moord.
afbeelding van EelcoMante
EelcoMante Broertje verloren door een zeer zeldzame stofwisselingsziekte en mijn moeder verloren door moord.

Mijn jongste broertje verloor de onmogelijke strijd

Op 13 november 2002 verloor ik mijn jongste broertje op 22 jarige leeftijd door een zeer zeldzame stofwisselings ziekte genaamd "porfyrie" .  Deze ziekte uitte zich bij hem alsof hij MS met neurologische problemen had. Hij viel zover af dat hij op gegeven moment nog maar vel over been was, werd spastisch, organen vielen een voor een uit en hij moest een luier aan. 2 weken voor zijn dood werd hij in het Radboud te Nijmegen opgenomen op de IC en aan de beademing gelegd nadat hij buiten bewustzijn werd gevonden. Toch bleef hij tot aan de allerlaatste seconde positief en bleef hij lachen. Zulke sterke karakters zijn erg zeldzaam en dat blijf ik in gedachten houden. Ik heb er vrede mee dat hij er niet meer is na een zwaar gevecht van ruim 6 jaar. Hij heeft nu geen pijn meer en heeft rust gevonden. Het zou egoistisch zijn geweest om hem in leven te houden voor ons omdat wij dat willen. Dat mensen dat kunnen bij hun geliefden vind ik onmenselijk en wreed. Sander, na al die jaren mis ik jouw schaterlach en positiviteit nog elke dag. Maar jouw vechtlust en karakter heeft mij geleerd om nooit op te geven.

Hartjes 0

Er zijn 2 reacties op dit bericht

Sanne123 Mijn vriend verloren 2011 Een v mijn beste vrienden zelfmoord gepleegd in 2013... mijn zoon zelfmoord overleefd 2013 .in 2014 beste vriedin verloren aan kanker. 2015 mijn broertje verloren en zelf ernstig auto ongeluk gehad.
afbeelding van Sanne123
Storm
Sanne123 Mijn vriend verloren 2011 Een v mijn beste vrienden zelfmoord gepleegd in 2013... mijn zoon zelfmoord overleefd 2013 .in 2014 beste vriedin verloren aan kanker. 2015 mijn broertje verloren en zelf ernstig auto ongeluk gehad.
#1

 

Hey Eelco Mante

Mijn broertje is in 2015 aan ms gestorven .nou eigenlijk aan blaasontsteking omdat de dokter hem niet wilde onderzoeken .

25 heeft hij geen leven gehad en ging wel achteruit . Hij ging een  2 jaar geleden zelfs wat vooruit. Maar zoals ik al zei daar was hij uiteindelijk daar nietcaan gestorven.  Hij had ook jaren lang geen leven . Ik herken je verhaal ook mijn broer voerde een oneerlijke strijd . En idd. Nog vel over been. En toch ondanks dat hij niets meer kon  , hij gaf het leven nog een 9. Inderdaad ook net zo sterk als jij beschrijft. Onvoorstelbaar.  Ik kreeg daarna ernstig ongeluk . Eerst kon ik ermee omgaan .hoezeer ik mijn broertje vook mistte. Totdat ik er niet mee kon leven dat ik uiteindelijk wel mocht overleven en hij niet. 

Ik kan daar niet mee leven. Tuurlijk hadden mijn kinderen mij nodig  als alleenstaande moeder. Vaders keek niet naar ze om. 

Dus gelukkig maar. Maar zo sterk als Richard was zo slap ben ik nu. Ik probeer me ook vast te houden aan zijn vechtlust!

Maar ben mezelf geheel kwijt.Dat ik zelfs vind dat ik niet gelukkig meer mag zijn.

Ik voel me gewoon schuldig waarom hij en niet ik? Ik heb een slechte band met mijn andere broer en mijn moeder mijn hele leven lang al ....hij was alles wat ik nog had. 

Verder heeft een van mijn beste vrienden zelfmoord gepleegd. 

Mijn zoon heeft het ook geprobeerd. Gelukkig wel overleefd. 

Ook mijn allerbeste vriendin datjaar verloren.  Was altijd zo sterk ....  maar kan mezelf niet weer vinden . En ook niet meer vasthouden aan hoe sterk mijn broer was....25 jaar in ellende heeft hij geleefd en net wat jij zei ...hij bleef lachen.

Ik..ikkan niet meer lachen ...kon ik maar weer genieten .....hoe ben jij erdoor gekomen ?  Jij bent net zo sterk als je je broer Sander.   Ik niet meer.  Moet wel verder voor mijn kinderen......maarcwist ik maar hoe.    Jij ook sterkte gewenst en blijf zo positief ...ik ben er jaloers op ...kon ik dat maar; al was het maar een klein stukje!

 

Lieve groetjes van Sanne

Loves 0
Elly.O samenwonend
afbeelding van Elly.O
Bewolkt
Elly.O samenwonend
#2

He Eelco,

Ja er zijn genoeg kut ziektes om aan dood te gaan  en je hebt gelijk dat het egoistisch is om iemand bij je te willen houden als diegene geen kwaliteit v leven heeft. Mijn zus is in 87 overleden na een jaar geknokt te hebben tegen kanker. Ze wilde niet dood en tot op de dag van vandaag mis ik haar elke dag. Ik doe mijn ding en zo maar ikvind het leven niet leuk meer. Ondanks dat ik een trouwe vent naast me heb die van me houdt. Je mag trots op jezelf zijn zo als je er mee dealt. Zelf kan en wil ik niet accepteren dat ze er niet meer is. Hou je haaks en als ze nog leven zorg goed voor je pa en ma..

Loves 0