HELP

Mijn zus is enige tijd geleden overleden. Ik ben daar nog bijna elke dag mee bezig en merk ook dat mijn kinderen erg lijden onder het verlies van hun tante. Ik vind het moeilijk om bij mijn zwager op bezoek te gaan maar toch hebben we er ons redelijk door heen geslagen het eerst jaar, nu heeft mijn zwager een nieuwe relatie en daardoor word het contact steeds minder, dit komt vooral van mijn kant omdat ik meer tijd nodig ben om alles een plekje te geven. Voor mijn zwager is het leven verder gegaan (zo lijkt het) en heb het gevoel dat de relatie tussen ons behoorlijk veranderd is. Telkens als ik hem zie praat hij over zijn nieuwe vriendin en ik heb niet meer het gevoel dat ik nog iets met hem kan delen. Dit word mij kwalijk genomen door zijn dochter, zij vind dat ik er anders mee om moet gaan. Nu heeft vrij recentelijk de nieuwe vriendin van mijn zwager contact opgenomen met mij om af te spreken. Ik heb geprobeerd om hiervoor open te staan en direct een bericht treruggestuurd om een afspraak te maken. Het was allemaal latig en vervolgens moet ik mij aan gaan passen in de agenda van hun om bij elkaar te komen. Zelf voel ik niet de behoefte om met haar in gesprek te gaan, het overlijden van mijn zus is nog maar net 1,5 jaar geleden. Dit geeft bij ons thuis spanningen en ik merk dat ik me stoort dat ik betrokken word in de relatie tussen mijn zwager en zijn vriendin. Ik wens hun alle geluk, ga verder met je leven en ik vermijd de plekken waar ik jullie samen zou kunnen treffen. Ieder zijn eigen ding en de ene gaat sneller in een verwerkings proces dan de ander. Kortom kan ik mijn zwager en zijn nieuwe liefde de deur weigeren. Ik zal ze vaker tegenkomen op feesten en parijen, maar zoals mijn band met mijn zuster was, zo zal mijn band met zijn nieuwe vriendin niet worden, vooral ook omdat ik niet de behoefte voel om hierin mee te gaan.

 

 

Hartjes 1

Er zijn 3 reacties op dit bericht

Anzjuhla 24 Augustus de liefde van mijn leven kwijtgeraakt. 9 Jaar bij elkaar geweest.
afbeelding van Anzjuhla
Storm
Anzjuhla 24 Augustus de liefde van mijn leven kwijtgeraakt. 9 Jaar bij elkaar geweest.
#1

Lastige situatie en ik begrijp jouw gevoel hierin volkomen.
Zoals ik het zie ben jij niet verplicht om maar gewoon "gezellig mee te doen" in de nieuwe relatie van jouw zwager en diens vriendin. Mooi voor hem dat hij weer gelukkig is, maar hij zal moeten begrijpen dat jij hier geen zin in hebt. Ik zelf zou het gewoon houden bij minimaal contact, dus de feesten en partijen waar jullie elkaar kunnen treffen. In ieder geval tot het voor jou wél goed voelt om meer contact te hebben.
Onthoud goed dat je niets tegen je wil in hoeft te doen.

 

Loves 0
Wie Troost Mij Forumbeheerder
afbeelding van Wie Troost Mij
Zonnig
Wie Troost Mij Forumbeheerder
#2

Een goede tip van Anzjuhla, inderdaad. Ik denk dat het ook goed is om hier open over te blijven naar jouw zwager.

Maak hem duidelijk dat je hen alle geluk gunt (het leven gaat door, daar kun je niets aan doen), maar dat jij (nog) niet op het punt bent daar volledig in betrokken te willen worden en daarin gezellig mee te doen.

Vaak gaan contacten kapot door dingen die niet gezegd worden, blijf praten met elkaar.

Veel sterkte,

Mark
Wie Troost Mij

Loves 0
afbeelding van Jacco
Licht bewolkt
#3

Beste Angelien,

Ik heb de ervaring van de andere kant en was ook niet zo'n prater als het over gevoelens ging maar gelukkig is iedereen anders maar wil je toch mijn kant vertellen en zeker niet om te oordelen hoor maar gewoon om te laten weten dat er ook een andere kant kan zijn. Ik verloor mijn vrouw na 18 jaar ziekte toen ze 43 jaar was en haar familie was trots op mij dat ik haar zo verzorgde en hielden van mij als hun zoon of zwager. Ik heb alles voor mijn vrouw gedaan en zou ook mijn leven voor haar gegeven hebben, zij was mijn alles, en ook nu nog na ca. 20 jaar denk ik elke dag aan haar en zal ik haar nooit vergeten. Ik kreeg kennis aan een andere vrouw en mijn schoonmoeder kon dat niet verwerken en vertelde tegen mijn schoonfamilie maar ook tegen mijn zonen dat ik geen contact meer wou en ik confronteerde haar ermee door te zeggen: ik denk dat u geen contact meer wilt omdat u er niet mee om kunt gaan en dat beaamde ze en zei ja ik wil geen contact meer, en daar had ik begrip voor, ik hield van mijn schoonmoeder en zou alles voor haar doen dus stopte ik langzaam het contact. Zij bleef echter zeggen dat ik geen contact met de familie wou en ook voor mijn kinderen heeft dat best een tijd geduurd voor die beseften dat ik de waarheid sprak. Ik ben opnieuw getrouwd maar mis vaak nog het contact met mijn schoonfamilie. Niet om elkaar vaak te z ien maar gewoon af en toe eens iets van elkaar te horen omdat ik nog steeds van al die mensen hou.

Loves 0