Welkom op het verbeterde Wie Troost Mij

Wie Troost Mij vrijdag 19 mei 2017 10:00 1 reactie

verbeteringen wie troost mij

Een nieuwe forumindeling. Afbeeldingen en links toevoegen in forumberichten. Eenvoudiger een account aanmaken. Zomaar wat verbeteringen die we hebben doorgevoerd op Wie Troost Mij.

Misschien heb je het al gezien: er is iets veranderd op ons forum. Een tijdje geleden hebben we gebruikersonderzoek uit laten voeren. Hier kwamen wat wensen en suggesties voor verbeteringen naar voren, waarmee wij aan de slag zijn gegaan. Hieronder vertellen we welke verbeteringen we hebben doorgevoerd en hoe het werkt.

Heb je andere suggesties of vragen? Mis je nog iets op Wie Troost Mij? Of werkt er iets niet naar behoren? Laat het ons hieronder weten, in de reacties op dit blogartikel.

Nieuwe forumindeling
Om het forum overzichtelijker te maken voor iedereen, hebben we het forum nu in twee groepen gesplitst:
 

  • Vertel je verhaal
  • Stel je vraag


Wil je je verhaal over je overleden dierbare even van je af schrijven? Of wil je graag een mooie ode aan hem of haar plaatsen? Onder ‘Vertel je verhaal’ kun je je verhaal delen. De onderwerpen die hieronder vallen zijn ‘Verlies van een kind’, ‘Verlies van ouders’, ‘Verlies van een partner’, ‘Verlies door zelfdoding’, ‘Verlies van broer of zus’ en ‘Liedjes & gedichten die steun geven’. Andere forumleden kunnen dan je dan steunen door een reactie te geven, of op het hartje onderaan het bericht te klikken.

Heb je een concrete vraag over hoe je met bepaalde dingen om moet gaan? Dit kan je nu kwijt onder ‘Stel je vraag’. Andere forumleden kunnen jou dan wellicht helpen door tips te geven in de reacties.

De nieuwe en actieve berichten vind je voortaan onder de blokjes van de forumonderwerpen.

Afbeeldingen en links toevoegen
Wanneer je een forumbericht plaatst, kun je nu ook een afbeelding toevoegen, bijvoorbeeld van je dierbare of een gedicht. Let op: deze afbeelding mag maximaal 200kb groot zijn. Een afbeelding plaatsen kan alleen in het bericht, niet in de reacties op dit bericht.

Je kunt nu ook klikbare links toevoegen. Handig, als je bijvoorbeeld een mooi artikel over rouwverwerking hebt gelezen en dit met andere forumleden wilt delen. Of als je naar een ander bericht dat je hebt geschreven wilt verwijzen. Een link herken je aan de roodpaarse kleur en onderstreping: https://www.sterrenhemel.nl

Bericht citeren nu eenvoudiger
We hebben gemerkt dat het citeren van een bericht voor veel forumleden onduidelijk was. Dus hebben we het (hopelijk) iets eenvoudiger gemaakt.

Wanneer je nu (een gedeelte van) een bericht wil citeren, klik je op de knop ‘Reageer op dit bericht’. Je wordt dan naar een invulveld met het geciteerde bericht gestuurd. Onder het citaat zie je een knipperende cursor. Daar kun je direct jouw reactie op het geciteerde bericht typen.

Bericht klaar? Klik dan op ‘Plaats reactie’ en jouw reactie mét citaat wordt geplaatst.

Niet meer direct naar de reacties
Een veelgehoorde klacht: wanneer je op een forumbericht of blogartikel klikte, stuurde de site je meteen door naar het veld voor de reacties. Om het eerste bericht te kunnen lezen, moest je voorheen dus altijd weer helemaal naar boven scrollen.  

Dit gebeurt nu gelukkig niet meer. Wanneer je een forumbericht of blogartikel leest, begin je nu gewoon bovenaan – je hoeft dus niet meer terug te scrollen.     

Account maken nu eenvoudiger
Om berichten en reacties te kunnen plaatsen heb je een account nodig. Dat doen we, omdat we graag een veilige omgeving willen bieden, waar iedereen zijn of haar verhaal kan doen en ervaringen kan delen.

Om mee te kunnen praten op het forum en het blog, hoef je nu alleen nog maar een gebruikersnaam en geldig e-mailadres in te vullen. Het is voor andere forumleden wel fijn als je de rest van je profiel ook aanvult, want dan weten ze een beetje met wie ze hun ervaringen delen.

Wie zijn wij?
Tijdens het gebruikersonderzoek bleek dat jullie nieuwsgierig zijn naar wie er nu achter Wie Troost Mij zitten. Daarom stellen wij onszelf graag voor op deze pagina. En eerlijk is eerlijk: het werd wel een keertje tijd. 

En binnenkort meer…
Binnenkort gaan we nog wat andere elementen aanpassen en toevoegen. Zo gaan we het uiterlijk van Wie Troost Mij iets opfrissen: we willen bijvoorbeeld warmer beeld op de homepagina. Ook zullen we binnenkort meer praktische informatie over uitvaart en rouw toevoegen, want daar bleek ook vraag naar.

Werkt het niet goed?
We hebben zo zorgvuldig mogelijk gewerkt aan de verbeteringen. Alles is ook uitvoerig getest. Maar het is natuurlijk mogelijk dat iets niet helemaal werkt zoals het hoort. Laat in dit forumonderwerp weten wat technisch niet werkt en dan kunnen we het oppakken. 

Laat je horen
Tot zover. Een verfrist Wie Troost Mij, waar natuurlijk in de basis niets aan is veranderd. Dit is nog steeds de ontmoetingsplek voor nabestaanden, voor steun en praktische tips. Natuurlijk zijn we erg nieuwsgierig wat je ervan vindt. Dat kun je gewoon hieronder - in de reacties op het blog – laten weten. 

afbeelding van Wie Troost Mij

Gerelateerde blogberichten

Er is 1 reactie op dit blog

afbeelding van Alie1959
#1

Hallo,

Ten eerste wil ik zeggen, schrijven,  dat ik heel blij ben met dit forum.  Ik kan hier mijn verhaal kwijt,  Ik krijg contact met lotgenoten en  we troosten elkaar door te reageren op elkaars berichten.  Ik heb hier baat bij, want je kunt hier terecht, wanneer je het nodig hebt of er aan toe bent om wat te schrijven.  Nu  heb ik er ook al verschillende keren wat opgezet,  en soms denk ik, ik ga het nog even terug lezen, maar dan kan ik het niet vinden of het is al een hele tijd geleden en je weet niet meer precies wanneer.  Ook onder mijn profiel kan ik dat niet terug vinden. Nu is mijn vraag,  is het mogelijk, dat als wij een bericht schrijven, dat het dan automatisch bij ons profiel komt te staan, zodat wij het later nog eens terug kunnen pakken  en weten wat we ooit erop gezet hebben? 

Verder heb ik alleen maar complimenten voor deze site,   

Groetjes Alie1959.