Terugblik 2020: top 10 artikelen over rouw

Wie Troost Mij dinsdag 5 januari 2021 08:49 1 reactie

Het afgelopen jaar hebben wij je proberen te steunen met praktische rouwtips en inspirerende verhalen in onze blogartikelen. Welke artikelen zijn het meest gelezen? We hebben een top 10 voor je samengesteld.

Wil je 2021 met frisse moed beginnen? Hopelijk kunnen onderstaande topartikelen je inspireren, steunen of troosten. We hebben de 10 blogartikelen verzameld die in 2020 het meest gelezen zijn. Hier lees je de overige artikelen die in 2020 door ons geplaatst zijn. 
 

 1. 6 tips tegen lichamelijke klachten na het overlijden van een dierbare (gastblog) - 11.396 x gelezen
  Al die emoties na het overlijden van een dierbare doen wat met je. Zo kunnen verschillende lichamelijke klachten een signaal zijn voor emoties die vastzitten. Gastblogger Wilma legt uit wat je tegen die klachten zou kunnen doen.
   
 2. Wat zeg je tegen iemand die rouwt? - 7.976 x gelezen
  Veelbesproken op ons forum: die goedbedoelde, maar ongevraagde adviezen van de omgeving na het overlijden van een dierbare. Hoog tijd dus om wat handvatten te geven. Want wat kun je nu wel en juist niet zeggen tegen iemand die iemand die rouwt?
   
 3. Relatie na overlijden partner: mag ik weer verliefd zijn? (gastblog) - 6.961 x gelezen
  Mag ik weer verliefd zijn? Wanneer je een nieuwe relatie krijgt na het overlijden van je partner, is dit waarschijnlijk een herkenbare gedachte. Gastblogger Minjon legt in dit artikel uit hoe je met deze gedachte om kan gaan.
   
 4. Afscheid op afstand: hoe ga je hiermee om? (gastblog) - 6.329 x gelezen
  Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. De overheid heeft vergaande maatregelen ingesteld, die ook impact hebben op hoe wij afscheid van een overleden dierbare nemen. Hoe kun je hiermee omgaan? Gastblogger Minjon geeft in dit artikel handvatten.
   
 5. Mooie rouwgedichten en spreuken over verlies - 5.346 x gelezen
  Op onze Facebook-pagina plaatsen wij regelmatig mooie spreuken en gedichten over veries en rouwverwerking. In dit artikel vind je de meest populaire spreuken om te delen met lotgenoten.
   
 6. André van Duin: "Ik huil nog elke dag een keer om hem." - 4.601 x gelezen
  André van Duin was afgelopen jaar te gast in het tv-programma De Geknipte Gast. Na zijn ontroerende interview met Frits Spits praat presentator Özcan Akyol nu met de komiek over het verlies van zijn man Martin. Kijk dit openhartige interview hier terug.
   
 7. Brand jij wel eens een kaarsje voor je dierbare? - 4.242 x gelezen
  Een kaarsje branden: waar komt dit ritueel eigenlijk vandaan en wat is de betekenis van deze bijzondere gewoonte? We geven een verklaring in dit artikel.
   
 8. Vijf rouwfases: herken jij ze? - 4.158 x gelezen
  Op ons forum worden ze regelmatig aangehaald: de vijf fasen van rouwverwerking. Maar wat houden deze rouwfases precies in? En wat kun je er eigenlijk mee? In dit artikel vertellen we hier meer over.
   
 9. 3 tips voor rouw naast een nieuwe liefde (gastblog) - 3.570 x gelezen
  Ervaringsdeskundige Maria de Greef geeft in dit gastblog drie tips voor het omgaan met een nieuwe liefde na het overlijden van je partner.
   
 10. Terugblik 2019: top 10 artikelen over rouw - 3.182 x gelezen
  Ook in 2019 hebben wij je proberen te steunen met praktische rouwtips en inspirerende verhalen in onze blogartikelen. Welke artikelen zijn in 2019 het meest gelezen? We hebben een top 10 voor je samengesteld.


We hopen dat deze artikelen je een extra steuntje in de rug geven om het nieuwe jaar met frisse moed te beginnen. Ook in 2021 kun je op ons forum jouw verhaal en ervaringen met andere nabestaanden delen. Ook zullen we op ons blog weer artikelen met praktische tips of inspirerende verhalen plaatsen. We wensen je veel troost, steun en geluk toe in 2021!

Waar wil jij in het komende jaar meer over lezen op ons blog? Laat het ons weten in de reacties!

afbeelding van Wie Troost Mij

Gerelateerde blogberichten

Er is 1 reactie op dit blog

afbeelding van Helena_vK
_
#1
Ik weet het niet op dit moment. Maar wil jullie wel bedanken voor jullie forum