Terugblik 2019: top 10 artikelen over rouw

Wie Troost Mij maandag 6 januari 2020 10:57 0 reacties

Het afgelopen jaar hebben wij je proberen te steunen met praktische rouwtips en inspirerende verhalen in onze blogartikelen. Welke artikelen zijn het meest gelezen? We hebben een top 10 voor je samengesteld.

Wil je 2020 met frisse moed beginnen? Hopelijk kunnen onderstaande topartikelen je inspireren, steunen of troosten. We hebben de 10 blogartikelen verzameld die in 2019 het meest gelezen zijn. Hier lees je de overige artikelen die in 2019 door ons geplaatst zijn. 
 

 1. Wat je kunt zeggen tegen iemand die een kind is verloren - 10.283 x gelezen
  Een kind verliezen is het allerergste wat je kan overkomen. Rouwen om je kind gaat nooit over. Omstanders kunnen soms nogal de plank misslaan in hun reactie. En het is ook lastig! Maar niets zeggen is geen optie. Dus wat zeg je dan wél?
   
 2. Wat zeg je tegen iemand die rouwt? - 10.212 x gelezen
  Veelbesproken op ons forum: die goedbedoelde, maar ongevraagde adviezen van de omgeving na het overlijden van een dierbare. Hoog tijd dus om wat handvatten te geven. Want wat kun je nu wel en juist niet zeggen tegen iemand die iemand die rouwt?
   
 3. Wat je kunt doen als je omgeving steeds vergeet dat je rouwt - 8.776 x gelezen
  Als je een dierbare bent verloren, is de buitenwereld in het begin heel geïnteresseerd in hoe het met je gaat. Maar na verloop van tijd wordt die aandacht minder. Terwijl jij vanbinnen nog steeds kapot gaat. Niemand die het ziet. Wat doe je dan?
   
 4. Rouwen: de 'bal in de doos'-theorie - 7.334 x gelezen
  Heb je ook zo'n moeite om aan jouw naasten uit te leggen wat rouw inhoudt? Hoe leg je eigenlijk aan je omgeving uit wat je voelt? Een Twitteraar uit Canada laat het zien aan de hand van een paar simpele tekeningen.
   
 5. Waarom voelt rouw zo eenzaam? (gastblog) - 7.092 x gelezen
  Wanneer je een dierbare verliest, kun je een gevoel van eenzaamheid ervaren doordat je je verdriet niet kunt delen. Gastblogger Minjon legt uit waarom rouw zo eenzaam voelt en wat je er tegen zou kunnen doen.
   
 6. Terugkijken: Femke van der Laan houdt een pleidooi voor verdriet - 6.973 x gelezen
  Femke van der Laan hield tijdens een televisieaflevering van DWDD Summerschool een pleidooi voor verdriet. Heb je deze aflevering gemist? Kijk het dan hier terug.
   
 7. 6 tips tegen lichamelijke klachten na het overlijden van een dierbare (gastblog) - 6.117 x gelezen
  Al die emoties na het overlijden van een dierbare doen wat met je. Zo kunnen verschillende lichamelijke klachten een signaal zijn voor emoties die vastzitten. Gastblogger Wilma legt uit wat je tegen die klachten zou kunnen doen.
   
 8. Hoe herdenk je je dierbare met kerst? - 5.890 x gelezen
  De decembermaand is een periode waarin je onvermijdelijk terugkijkt op het afgelopen jaar. Bovendien confronteren de feestdagen je met het gemis van dierbaren die je hebt verloren. Hoe kun je tijdens kerst de herinnering aan je overleden dierbare levend houden? We geven je drie tips.
   
 9. Mooie rouwgedichten en spreuken over verlies - 5.119 x gelezen
  Op onze Facebook-pagina plaatsen wij regelmatig mooie spreuken en gedichten over veries en rouwverwerking. In dit artikel vind je de meest populaire spreuken om te delen met lotgenoten.
   
 10. Vijf tips: hoe steun je iemand die rouwt? (gastblog) - 4.609 x gelezen
  In een vorig artikel schreven we wat je kunt doen als je omgeving steeds vergeet dat je rouwt. In dit artikel legt onze gastblogger Minjon de bal bij de omstanders: hoe kunnen zij jou als nabestaande steunen bij rouw?


We hopen dat deze artikelen je een extra steuntje in de rug geven om het nieuwe jaar met frisse moed te beginnen. Ook in 2020 kun je op ons forum jouw verhaal en ervaringen met andere nabestaanden delen. Ook zullen we op ons blog weer artikelen met praktische tips of inspirerende verhalen plaatsen. We wensen je veel troost, steun en geluk toe in 2020!

Waar wil jij in het komende jaar meer over lezen op ons blog? Laat het ons weten in de reacties!

afbeelding van Wie Troost Mij

Gerelateerde blogberichten

Er is nog niet gereageerd op dit blog