Terugblik 2018: top 10 artikelen over rouw

Wie Troost Mij donderdag 27 december 2018 08:00 0 reacties

Het afgelopen jaar hebben wij je proberen te steunen met praktische rouwtips en inspirerende verhalen in onze blogartikelen. Welke artikelen zijn het meest gelezen? We hebben een top 10 voor je samengesteld.

Wil je 2019 met frisse moed beginnen? Hopelijk kunnen onderstaande topartikelen je inspireren, steunen of troosten. We hebben de 10 blogartikelen verzameld die in 2018 het meest gelezen zijn. Hier lees je de overige artikelen die in 2018 door ons geplaatst zijn. 
 

 1. 4 tips: hoe krijg je je hoofd leeg? - 10.754 x gelezen
  Wanneer je dierbare is overleden, kunnen angsten, onzekerheden en nare herinneringen ineens de overhand krijgen. Hoe stop je deze nare gedachten? We geven je vier tips om je hoofd leeg te maken.
   
 2. Rouwproces: wat staat je te wachten? (gastblog) - 10.335 x gelezen
  Het zijn misschien wel de meest gestelde vragen door nabestaanden: is het normaal dat ik dit zo ervaar? Wanneer komt er een einde aan dit verdriet? Gastblogger en rouwexpert Leoniek legt uit wat een rouwproces nu eigenlijk is en wat je allemaal (nog) staat te wachten.
   
 3. Vijfjarige Garret regelt zijn afscheid zelf - 9.129 x gelezen
  De 5-jarige Garrett uit Iowa (V.S.) wist precies hoe zijn uitvaart eruit moest zien. Hij overleed onlangs aan een zeldzame vorm van kanker, maar hij wilde absoluut niet dat zijn afscheid verdrietig zou zijn. Daarom beschreef hij zijn uitvaartwensen in een brief.
   
 4. Mooie rouwgedichten en spreuken over verlies - 7.960 x gelezen
  Op onze Facebook-pagina plaatsen wij regelmatig mooie spreuken en gedichten over veries en rouwverwerking. In dit artikel vind je de meest populaire spreuken om te delen met lotgenoten.
   
 5. 5 tips: rouwen met hulp van je omgeving (deel 1) - 6.746 x gelezen
  Hoe kun je het beste omgaan met iemand die net een dierbare heeft verloren? Wat kun je het beste zeggen? Lees onze 5 tips in dit artikel.
   
 6. Wat zeg je tegen iemand die rouwt? - 6.471 x gelezen
  Veelbesproken op ons forum: die goedbedoelde, maar ongevraagde adviezen van de omgeving na het overlijden van een dierbare. Maar wat kun je nu wel en juist niet zeggen tegen iemand die iemand die rouwt?
   
 7. 6 tips tegen eenzaamheid na een overlijden - 6.161 x gelezen
  Wanneer een dierbare is overleden, kun je je ineens heel eenzaam voelen. Hoe doorbreek je deze eenzaamheid? We geven je zes tips.
   
 8. Schuldgevoel na overlijden van een dierbare: wat kun je doen? - 6.110 x gelezen
  Als je een dierbare verliest, dan komen er allerlei gevoelens bovendrijven. Verdriet, boosheid, angst en zelfs opluchting: noem het maar op. Een ander gevoel dat tijdens de rouw een rol kan opeisen is schuldgevoel. Wat is dat precies en hoe kom je van dit vervelende gevoel af?
   
 9. 6 tips: Moederdag zonder je moeder of kind - 6.107 x gelezen
  Naast de verjaardag en overlijdensdatum, is Moederdag misschien wel de meest confronterende dag als je je moeder of kind moet missen. Net als vorig jaar geven we je graag wat tips om deze ingrijpende dag aan te kunnen.
   
 10. 6 tips tegen lichamelijke klachten na het overlijden van een dierbare (gastblog) - 5.984 x gelezen
  Al die emoties na het overlijden van een dierbare doen wat met je. Zo kunnen verschillende lichamelijke klachten een signaal zijn voor emoties die vastzitten. Gastblogger Wilma legt uit wat je tegen die klachten zou kunnen doen.


We hopen dat deze artikelen je een extra steuntje in de rug geven om het nieuwe jaar met frisse moed te beginnen. Ook in 2019 kun je op ons forum jouw verhaal en ervaringen met andere nabestaanden delen. Ook zullen we op ons blog weer artikelen met praktische tips of inspirerende verhalen plaatsen. We wensen je veel troost, steun en geluk toe in 2019!

Waar wil jij in het komende jaar meer over lezen op ons blog? Laat het ons weten in de reacties!

afbeelding van Wie Troost Mij

Gerelateerde blogberichten

Er is nog niet gereageerd op dit blog