Simone Kleinsma: "Het zal makkelijker worden, hoop ik"

Wie Troost Mij woensdag 22 november 2017 11:29 1 reactie

Hoe pakt zangeres en musicalster Simone Kleinsma haar leven als artiest weer op na het overlijden van haar man? In het tv-programma Volle Zalen vertelt zij welke impact dit enorme verlies op haar leven en werk heeft.

Begin dit jaar verloor Simone haar man én liefde van haar leven, regisseur Guus Verstraete. In een openhartig gesprek met presentator Cornald Maas vertelt Simone dat ze niet veel tijd had om écht te rouwen, want de première van de musical over het leven van Annie M.G. Schmidt was kort na het overlijden van haar man gepland.

Hoe ze het voor elkaar krijgt om zo kort na het verlies van Guus weer avond na avond stralend op de planken te staan , weet de actrice zelf eigenlijk ook niet: "Ik rommel maar wat aan. Ik weet niet waar ik het vandaan haal, maar het gaat."

Ik heb me er gewoon in gestort en gedacht: ik zie wel waar het schip strandt.

Toch grijpt het verdriet haar soms onverwacht weer aan. "Ik heb me er gewoon in gestort en gedacht: ik zie wel waar het schip strandt. En ik wist: Guus had niet anders gewild. Er zaten dagen bij dat het absoluut niet ging, dat mijn concentratie een dweil was." Ze kreeg zelfs te maken met een black-out tijdens een voorstelling, vertelt Simone in het interview.

Ze moet ook alleen leren leven. “Het leven is gewoon niet zo leuk meer als voorheen. Ik denk vaak: wat zal ik nou eens gaan doen? En ik verveelde me nooit. Nu denk ik: voor wie? Ik moet heel erg wennen aan de dagen, aan hoe ik ze indeel. Ik moet nu gaan leren hoe ik alleen ga leven. Het zal makkelijker worden, hoop ik.”

Bekijk het interview

Heb jij het interview gezien? Je kunt een reactie plaatsen onder dit artikel of erover praten met lotgenoten op ons forum.

afbeelding van Wie Troost Mij

Gerelateerde blogberichten

Er is 1 reactie op dit blog

afbeelding van Ronneke
Bewolkt
#1

Dat is het moeilijkst of te leren om alleen te leven. Het leven is zo zinloos nu zonder de onvoorwaardelijke liefde van diegene die je nu zo hard nodig hebt. Ik vind het tenminste erg moeilijk. 

Krachtig en kwetsbaar gesprek met Simone. Ik herken de rouw in haar. 

Helaas weet ik precies waar ze doorheen gaat. En dat had ik liever niet geweten....

Ronneke