Oproep: laat een gratis herinneringsfoto maken

Wie Troost Mij maandag 10 februari 2020 14:53 4 reacties

Wil jij gratis een mooie herinneringsfoto van de spullen van je overleden dierbare laten maken? Wie Troost Mij zoekt mensen die hun verhaal willen delen. 

Wanneer je een dierbare hebt verloren, zijn herinneringen van levensbelang. Dat weten we bij Monuta en Wie Troost Mij uit ervaring. Na het overlijden van je dierbare zijn herinneringen vaak nog het enige wat je van diegene hebt: herinneringen in je hoofd, maar ook tastbare herinneringen, zoals foto’s, kleding, een favoriet kookschriftje, de modelvliegtuigenverzameling…

Op het Instagram-account van Monuta @monutastories willen wij mensen inspireren deze waardevolle herinneringen te maken, te bewaren en te delen met elkaar. Juist omdat ze later, na het afscheid van een dierbare, zo belangrijk zijn en kunnen helpen bij de rouwverwerking.

Gratis herinneringsfoto
Een van de manieren waarop we dit doen, is door het delen van zogenaamde herinneringsfoto’s en bijbehorende verhalen. Hier vind je een voorbeeld van zo’n herinneringsfoto. Op onze Instagram kun je meer voorbeelden vinden. 

Zoals je ziet maken we een mooie verzamelfoto van voorwerpen die mensen doen herinneren aan hun overleden dierbare. Dit zijn voorwerpen met een bepaalde betekenis, met een verhaal. Een koffiekopje is bijvoorbeeld niet zomaar een kopje, maar staat voor de verzameling aan porselein waar de ziel en zaligheid van moeder in lag. Die voetbal is niet zomaar een voetbal, maar staat voor de hobby van je man, die je nu zo moet missen.

We merken dat het maken van deze herinneringsfoto’s veel doet met nabestaanden: de spullen gaan weer door de handen van de nabestaanden en de herinneringen komen als vanzelf weer bovendrijven. Daarnaast is de herinneringsfoto voor veel nabestaanden een mooi eerbetoon aan hun dierbare, een museum ter nagedachtenis als het ware.

OPROEP: voor nieuwe herinneringsfoto’s zijn we op zoek naar mensen die het ook mooi vinden om zo’n foto te maken.

Wat gaan we doen?
Je kunt je aanmelden via ons contactformulier.

1 - Vermeld dat je je aanmeldt voor de herinneringsfoto. Leg ook kort uit om wie het gaat en wat het verhaal van jouw dierbare is. We maken dan een selectie uit de aanmeldingen. Omdat we graag zoveel mogelijk verschillende soorten verhalen een podium willen geven en ook verschillende soorten verlies uit willen lichten (zodat iedereen die ons volgt zichzelf kan herkennen) maken we deze selectie.

2 - Hebben we jouw verhaal uitgekozen? Dan nodigen we je graag uit om naar Apeldoorn te komen met zeven tot tien voorwerpen die jou doen denken aan jouw overleden dierbare. Er zit vaak een verhaal of betekenis achter elk voorwerp, hoe klein ook. In eerste instantie lijkt een verhaal misschien niet zo bijzonder, maar uit ervaring weten we dat juist de kleine verhalen het meest bijzonder zijn.

3 - Vervolgens maken we de herinneringsfoto met jouw voorwerpen. Terwijl we daarmee bezig zijn, interviewen we je ook kort over de voorwerpen. Wat zijn het voor voorwerpen? Wat betekenen ze voor jou of voor jouw dierbare? Zijn er mooie anekdotes die je kunt vertellen?

4 - Daarna werken we jouw verhaal en herinneringsfoto uit en publiceren we deze via onze Instagram. Uiteraard sturen we jou de herinneringsfoto ook digitaal toe, zodat je dit eerbetoon ook zelf een mooi plekje kunt geven. We hopen dat we op deze manier veel mooie herinneringen kunnen delen en andere mensen kunnen inspireren om bewust herinneringen te maken met degenen van wie ze houden.

Wil jij ook een gratis herinneringsfoto laten maken? Meld je dan nu aan. Heb je vragen over het maken van deze herinneringsfoto? Stel ze gerust hieronder in de reacties.

afbeelding van Wie Troost Mij

Gerelateerde blogberichten

Er zijn 4 reacties op dit blog

afbeelding van draad
Storm
#1

Jammer  maar ik kan niet naar Apeldoorn komen .

Verder  succes met dit mooie idee

Groetjes Corrie Draad

afbeelding van Wie Troost Mij
Zonnig
#2

Beste Corrie,

Jammer dat je niet naar Apeldoorn kan komen. Wie weet doen wij dit wel een keer door het land. 

Vriendelijke groet,

Mark
​Wie Troost Mij

afbeelding van Irna.Verspeek
Licht bewolkt
#3

Hallo,

is mij niet helemaal duidelijk wat jullie willen bij het opgeven,

maar ik heb één en ander in het contactformulier geschreven.

Mooie actie :)

Hartelijke groet,

Irna

afbeelding van Wie Troost Mij
Zonnig
#4

Beste Irna,

We hebben je aanmelding ontvangen, zoals je misschien gezien hebt in je mail. 

Waar we voor nu even benieuwd naar zijn is vooral voor welke dierbare je de herinneringsfoto zou willen laten maken. We willen graag herkenbare verhalen voor iedereen, dus hopen we ook dat er veel verschillende verhalen voor veel verschillende dierbaren binnenkomen. 

We gaan dus wel een selectie maken, helaas hebben we niet voldoende tijd en mankracht om alle verhalen een podium te bieden. Maar misschien kunnen we in de toekomst wel weer een interview- en fotoronde inplannen!

Is het zo wat duidelijker voor je? Als je nog vragen hebt: stel ze gerust hier of via e-mail.

Vriendelijke groet,

Mark
Wie Troost Mij