Frits Spits over rouw: "Ik praat nog steeds met haar"

Wie Troost Mij woensdag 20 mei 2020 13:32 0 reacties

Gisteren was Frits Spits te gast in het tv-programma De Geknipte Gast. Presentator Özcan Akyol interviewt de radiomaker over zijn vrouw Greetje, die twee jaar geleden overleed aan longkanker. Kijk dit openhartige interview hier terug.

In dit openhartige interview vertelt Frits Spits hoe het nu met hem gaat. "Ik vind het eigenlijk een moeilijke vraag, want dan moet je steeds zeggen: het gaat niet zo goed. Maar als je vraagt: Red je het een beetje? Dan zeg ik ja.” Hij vervolgt: “Het gaat met mij alweer op een andere manier iets beter dan vorig jaar, omdat het verdriet meer verankerd is. Het heeft meer structuur dan in het begin."

Ook vertelt hij over zijn rouwproces. "Ik praat nog steeds met haar, ik vertel dingen hardop in huis." Het blijft moeilijk. "Het gevoel dat ze er niet is, kan je op de meest onmogelijke momenten overvallen. Als ik de voordeur dichtdoe of als ik kijk in de tuin. Alleen ik weet nu beter dan een jaar geleden dat ze nooit meer terug zal komen. Terwijl ik vorig jaar nog ideeën had van: het is niet waar, het is een boze droom."

Wanneer de radiomaker het over het gemis van zijn vrouw heeft, zegt hij het volgende: "Iemand is er al die jaren geweest, dat was vanzelfsprekend. Daar denk je niet altijd bij na. Dat was gewoon normaal. En nou is het normaal geworden dat ze er niet is. En aan die normaliteit kan ik heel moeilijk wennen."

Het interview kun je hier terugkijken.

Kun jij je in de woorden van Frits Spits herkennen? Praat mee in de reacties onder dit artikel of op ons forum.

afbeelding van Wie Troost Mij

Gerelateerde blogberichten

Er is nog niet gereageerd op dit blog