André van Duin: “Ik huil nog elke dag een keer om hem”

Wie Troost Mij woensdag 27 mei 2020 09:05 0 reacties

Gisteren was André van Duin te gast in het tv-programma De Geknipte Gast. Na zijn ontroerende interview met Frits Spits praat presentator Özcan Akyol nu met de komiek over het verlies van zijn man Martin. Kijk dit openhartige interview hier terug.

De echtgenoot van André van Duin overleed aan het begin van dit jaar na een kort ziekbed aan de gevolgen van botkanker. “We waren altijd samen en dan ben je opeens na 17 jaar alleen. Dat is wel even wennen en dat went eigenlijk nooit.”

Maar André praat wel graag over Martin. “Ik heb van die man gehouden. Ik huil nog elke dag een keer om hem. Dan zie ik zijn foto en schiet ik toch weer even vol”, vertelt de komiek openhartig. “Maar dat vind ik ook wel prettig hoor, dan ben je toch weer even heel close. Na een kwartiertje is het over en gaan we weer verder.”

Net als Frits Spits praat ook André nog met zijn liefde: “Overdag overleg je dingen met elkaar. Je praat nog wel. Niet hardop, zeker niet als er mensen bij zijn. Die gesprekken gaan dan over simpele dingen. “Er zijn heel veel dingen die hij wel weet te vinden en ik niet.”

Het overlijden van Martin heeft André wel aan het denken gezet. Hij vertelt: “Ik ben 73 en dacht altijd: dat is nog ver weg. Maar nu zie je toch dat het zomaar kan gebeuren. Je moet sparen voor je oude dag, maar ik heb mijn oude dag al lang. Ik moet er nu maar van genieten en het opmaken.”

Het interview kun je hier terugkijken.

Kun jij je in de woorden van André van Duin herkennen? Praat mee in de reacties onder dit artikel of op ons forum.

afbeelding van Wie Troost Mij

Gerelateerde blogberichten

Er is nog niet gereageerd op dit blog