3 tips voor rouw naast een nieuwe liefde (gastblog)

Maria de Greef dinsdag 7 februari 2017 14:35 23 reacties

Ervaringsdeskundige Maria de Greef geeft in dit gastblog drie tips voor het omgaan met een nieuwe liefde na het overlijden van je partner. 

"Eten we vandaag een taartje?"  vraagt lief.  Ja, we eten vandaag een taartje. Om te vieren dat 58 jaar geleden een bijzonder mens geboren is. Een man die vandaag jarig had moeten zijn, maar dat niet meer is. Al heel lang niet meer is.

In alle jaren na zijn sterven aten we taartjes op 24 september – dus ook vandaag.  Zo zijn er door het jaar momenten waarop hij erg aanwezig is, naast alle dagen waarop hij op de achtergrond blijft. Maar nooit weg is.

Kan dat wel?
Hierboven schets ik in een paar zinnen mijn leven; er is een levende én een dode geliefde. De een kwam na de ander en dat was niet gemakkelijk. Want kan dat wel? Van iemand gaan houden terwijl je rouwt om je overleden partner? Ik vroeg mezelf dat jarenlang af, terwijl het tegelijk mijn dagelijkse werkelijkheid was. Het antwoord op deze vraag heeft iemand me op een prachtige manier gegeven.

Elf jaar na het overlijden van mijn man maakte ik een carrière-switch. Ik verliet het onderwijs en betrad de uitvaartwereld en nog weer later werd ik opleider, adviseur en auteur rondom verlies en rouw. Daar kwam ik ze veelvuldig tegen: mensen die hun partner verloren waren en worstelden met gevoelens voor een ander. Of zichzelf helemaal gelukkig voelden bij deze nieuwe liefde, maar wel de grote moeite zagen bij hun omgeving of de kinderen.

Ik heb liefde genoeg om ook mijn nieuwe partner in mijn hart te sluiten.

Het voelde als verraad
Gedurende enkele jaren interviewde ik nieuwe geliefden: mensen van wie de partner overleden was en die naast hun rouw opnieuw verliefd werden. In ieder gesprek werd er wel iets over gezegd: "het voelde als verraad",  "hij zou mijn nieuwe man helemaal niks vinden" of  "ik werd verliefd op de beste vriendin van mijn vrouw" en "ik wist niet dat het kon, nog een keer zó verliefd".

Ik ging me afvragen of het écht bestaat: nieuwe liefde naast rouw. En wat het betekent. Dus ik schreef er een boek over: Verloren en gewonnen. Met al die verhalen, die worstelingen, mijn eigen verhaal.

De ene liefde gaat niet ten koste van de ander
Eén van de mensen die ik interviewde was Wilma en haar antwoord vergeet ik niet. Ze zei: "Als je je eerste kind krijgt denk je echt dat je nooit zoveel van een ander kind zult kunnen houden dan van je eerstgeborene. Maar het blijkt dat, als er meer kinderen mogen komen, je van ál je kinderen heel erg veel houdt. Je hebt liefde genoeg. Natuurlijk houd je anders van ieder kind, maar niet minder of meer."

"Zo voelt mijn liefde voor mijn tweede man ook. Ik hield zielsveel van mijn overleden man en doe dat nog. Maar ik heb liefde genoeg om ook mijn nieuwe partner in mijn hart te sluiten. De ene liefde gaat niet ten koste van de ander." Waarmee ze alles zegt. Namelijk dat het sleutelwoord en het slotakkoord de Liefde is.

Praat ook binnen de nieuwe relatie over jouw verlies. het hoort bij jou, moffel het niet weg.

Praat erover
Natuurlijk is iedere situatie, iedere liefde, anders. Ik leerde uit de interviews dat communiceren van levensbelang is. Dat is mijn eerste tip: praat er over. Schaam je niet voor de verliefdheid, kom er voor uit. Waarschijnlijk gunt je omgeving je dit nieuwe geluk ten volle.

De tweede raad die ik graag geef: praat ook binnen de nieuwe relatie over jouw verlies. Het hoort bij jou, moffel het niet weg, het heeft je gemaakt wie je nu bent. Eén van de vrouwen in mijn boek zei: "Ik beschouw zijn vorige vrouw als een vriendin. Eén die ik jammer genoeg niet zelf gekend heb, maar we hebben veel gemeenschappelijk en ik deel eigenlijk mijn huidige leven met haar."

En tot slot, de derde tip: je hebt een relatie gekregen met een ander mens dan je vorige partner was. Maar eigenlijk ben je zelf, door het verlies, ook iemand anders geworden. Verwacht dus niet dat je je oude patronen weer gaat oppakken die je had in je vorige relatie.  Je nieuwe leven zal heel anders zijn. Omarm dat, geniet ervan. Het biedt je uitzicht op andere facetten van het leven dan je daarvoor kende.

Heb jij ervaring met een nieuwe liefde na het overlijden van je partner? Reageer op dit artikel of praat mee op het forum.

afbeelding van Maria de Greef

Gerelateerde blogberichten

Er zijn 23 reacties op dit blog

afbeelding van mlouise
Bewolkt
#1

Vandaag 1 maand dat mijn maatje is heengegaan

Vandaag een vreselijk moeilijke dag

Moest even steun zoeken bij lotgenoten

En zie dat ik er niet alleen voor sta ,al voelt het op het moment wel zo

Ik wens iedereen heel veel sterkte toe en hoop op een minder zware dag morgen

afbeelding van Wie Troost Mij
Zonnig
#2

Jij ook heel veel sterkte, mlouise...

Mark
Wie Troost Mij

afbeelding van Maria de Greef
Zonnig
#3

Wat is dat nog maar kort geleden. Ik herinner me van die tijd vooral wat een warboel het was. Chaos in mijn hoofd en hart. Herken je dat?

afbeelding van Sterrenhemel1944
Bewolkt
#4

Heel veel sterkte !!

afbeelding van Johanneke
Bewolkt
#5

Een maand geleden.. wat een gemis en wat een paniek in je hoofd en lichaam schat ik in. Het is niet te vatten en zware dagen horen daarbij. Laat het maar gebeuren er is toch geen houden aan.. Lieve gedachtes stuur ik je kant op❤️

afbeelding van Barbara17
Zonnig
#6

Eigenlijk hoor ik hier niet thuis, want ik heb geen partner verloren, maar ik ben gescheiden, Ik heb namelijk een vraag en denk dat die het best beantwoord kan worden door de ervaringsdeskundige weduwnaars en weduwen. Ik ben op een datingsite benaderd door een weduwnaar die zijn vrouw pas een half jaar geleden is verloren na een huwelijk van 46 jaar. Hij wil me heel graag ontmoeten, maar ik twijfel heel erg omdat ik vlak na mijn scheiding een latrelatie had met een weduwnaar die twee jaar duurde en waar ik erg veel verdriet van heb gehad omdat hij er achteraf gezien nog niet aan toe was en ik me toen wel helemaal gegeven heb. Zijn vrouw was 14 maanden geleden gestorven toen hij mij via een datingsite benaderde. Door die ervaring en door wat ik hier allemaal lees over een nieuwe liefde denk ik dat ik net als toen niet sterk genoeg ben voor een relatie met een weduwnaar en dus ook niet moet daten met een weduwnaar. Ik vond het moeilijk, en voelde me destijds een buitenstaander op de verjaardag, de sterfdag, moederdag, boomplantdag, huwelijksdag enz. van de overleden vrouw van mijn toenmalige vriend. Zijn kinderen zeiden tegen mij dat ik alles over hun moeder kon vragen, maar ik had daar helemaal geen behoefte aan. Ik wilde eigenlijk zo min mogelijk weten over zijn vrouw. Eigenlijk wel logisch, lijkt me, want hij vond het ook niet fijn als ik over mijn ex praatte. Ik heb toen teveel rekening met hem gehouden, en nu wil ik een partner die er helemaal voor mij alleen is en daarom denk ik dat ik niet moet daten met die weduwnaar. Ik ben ook nog zijn eerste date heeft hij gezegd. Dat vind ik helemaal niet fijn. Daarnaast geloof ik dat de klap voor hem nog moet komen. Dat kan toch niet anders na een gelukkig huwelijk van 46 jaar? Volgens mij gaat hij zich heel gauw schuldig voelen als hij met mij een relatie aangaat en dan komt het gemis van zijn vrouw pas goed naar voren. Ik wil dus geen rebound cq. proefkonijntje zijn. Wat vinden de ervaringskundigen hiervan? Misschien is het wel interessant om ook eens het verhaal van de andere kant te horen. Reacties zijn welkom!

afbeelding van Bugsbugs
Storm
#7

Hoi, ik wil graag reageren omdat ik nu 14 maanden weduwe ben en een vriend heb leren kennen die weliswaar ook weduwnaar is maar wel al heel erg toe aan een nieuwe relatie. Voor mijn gevoel wil ik alleen vriendschap en heb dit ook duidelijk aangegeven wat hij er ook mee wil doen!  Het is zo verschrikkelijk moeilijk als je zo lang alles met je man hebt gedaan om dan aan een nieuwe man te wennen. Ik wil het wel de tijd geven maar dan moet hij heel veel geduld hebben.. ik vertel dit uit mijn gevoel en dan kunt u er mee doen wat u wil. Succes

afbeelding van Robbedoes66
Licht bewolkt
#8

Ik heb mijn vriend 4 maanden na het overlijden van mijn man ontmoet. Hij heeft mij gevraagd hoe hij alles moest zien tov mijn man.  Ik heb hem verteld dat hij hier is waar mijn man niet kan zijn en andersom.

Er zijn momenten waarop we juist met elkaar praten over mijn man.  Ik heb hem ook gevraagd of hij dat niet vervelend vind. Nog steeds is dat niet het geval. Beide zijn een deel van mijn leven en dat kan prima naast elkaar staan.

ik ben blij dat ik een nieuwe liefde heb gevonden.  En dat we samen nieuwe herinneringen creëeren en liefde boven alles staat. En volgens mij gaat het daar om  LIEFDE.  

afbeelding van Sterrenhemel1944
Bewolkt
#9

Geef het gewoon 'n kans, ik ben ook met 'n weduwnaar getrouwd geweest maar als jij het gevoel hebt dat je veel voor elkaar kunt betekenen moet je er gewoon voor gaan.

Veel geluk

 

 

afbeelding van Robbedoes66
Licht bewolkt
#10

Gisteravond werd ik overspoeld van verdriet. Het gemis van mijn man deed even zo'n pijn. En dan komt die schat van een vriend van me naast me liggen, houdt me vast en laat mij gewoon even huilen. Als ik dan weer rustig word praten we samen over dat gemis. Door mijn overleden man heb ik geleerd hoe mooi houden van is en dat ik inderdaad genoeg liefde over heb om ook van mijn vriend te houden.

Beide mannen zijn geen concurrenten van elkaar ze vullen elkaar aan en maken dat ik in alle liefde verder kan en een gelukkig en gezegend mens ben

afbeelding van Robbedoes66
Licht bewolkt
#11

Wat ben kan blij dat ik vooral mijn gevoel heb gevolgd en al het onbegrip en boosheid over een nieuwe relatie naast me neer heb durven leggen.

Mijn lieve ( overleden ) man die vlak voor zijn overlijden nog tegen me zei: laat liefde wel weer toe. Als jij liefde toe laat kun jij zo veel meer liefde weer doorgeven en daar wordt de wereld zo veel mooier van. 

Als grap zei hij toen ook nog het hoeft van mij niet binnen 2 maanden maar wat daarna gebeurd.

4 maanden na zijn overlijden ontmoette ik mijn vriend. We zijn nu 3,5 jaar samen en wat ben ik blij met hem.

Vrienden zijn afgehaakt, familie is boos en afwijzend geweest maar ik heb het in liefde naast me neer gelegd en mezelf beloofd om mij zelf geluk te gunnen.

En nu ...  Een jaar geleden heb ik mijn baan opgezegd en ga nu jongerenwerk op pakken want ik heb zo veel liefde te geven.

en dat allemaal dankzij mijn lieve man en geweldige vriend

afbeelding van Irna.Verspeek
Licht bewolkt
#12

Het valt me op hoeveel mensen, net als ik, hun partner/geliefde al zo vroeg zijn verloren. 12 mei 2017 stierf mijn man op 59-jarige leeftijd, aan de gevolgen van een hersentumor.  Zelf ben ik 54. Ik kan het me aan de ene kant nog niet voorstellen, maar hoop aan de andere kant wel dat er nog iemand op mijn pad komt. Want ja, die arm om me heen, een knuffel van iemand die op die manier van je houdt, dat mis ik wel. Allemaal veel sterkte xxx

afbeelding van Petra1967
Licht bewolkt
#13

Ook ik ben na 4 mnd het overlijden van mijn man weer iemand tegen gekomen....

het voelt goed en ja het is snel maar ik heb weer een maatje waar ik bij mag zijn hoe ik me voel.

mijn man wordt niet verzwegen, en stukje bij beetje vertel ik steeds meer wat er in 22jr allemaal gebeurt is in mijn huwelijk. De pieken en dalen deel ik.

maar ook wat Ray voor mij betekende en waar ik nu mee bezig ben.

mijn nieuwe vriend heeft engelengeduld en dat is heel belangrijk, hij neemt de tijd voor mijn verhaal......

afbeelding van Theresa
Zonnig
#14

Ik hou zoveel van mijn man dat we blij waren met twee kinderen, een jongen en een meisje. 3 maanden geleden begon ik een aantal vreemde veranderingen van hem op te merken. een paar weken later kwam ik erachter dat mijn man iemand anders ziet. Hij kwam laat thuis van zijn werk, hij geeft nauwelijks meer om mij of de kinderen, soms gaat mijn man weg en komt zelfs een paar dagen niet thuis. Ik heb er alles aan gedaan om dit probleem op te lossen, maar niets werkte. Ik werd erg ongerust en had hulp nodig. Ik las over Dr Goko-verhalen op een website die suggereerde dat dr. Goko kan helpen bij het oplossen van huwelijksproblemen, het herstellen van verbroken relaties, enzovoort. Dus ik nam contact met hem op en ik vertelde hem mijn problemen. Hij heeft mijn huwelijk opgelost en hij biedt een oplossing voor mijn probleem, nu zijn mijn man en ik weer bij elkaar. alles werkt goed in mijn huwelijk en ik ben zo blij dat Dr. Goko mijn man succesvol naar mij terugbrengt. Als er een probleem is in uw huis, gezondheid, huwelijk / relatie en meer e-mail sturen naar Dr. Gokosspiritualcaster@gmail. com je kunt hem een ​​whatsapp-chat geven op +2348056398964

afbeelding van seger07
Zonnig
#15

Ik was besmet met een virus genaamd HERPES, ik voelde dat dit het einde van het leven voor mij was omdat ik naar verschillende ziekenhuizen ging voor genezing, maar na de behandeling enkele weken later zal hetzelfde HERPES-virus terugkomen. Ik bleef mijn hard verdienende geld uitgeven aan dit virus om er zeker van te zijn dat ik genezen en vrij zou zijn zoals elke andere persoon in de wereld zonder ziekte, maar dit HERPES-virus zal niet alleen ooit blijven zitten toen ik op het internet aan het surfen was Ik kwam een ​​getuigenis tegen van sommige mensen die getuigden over hoe Lord Bubuza hen genas van KANKER en een aantal andere ziekten, dus ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via e-mail en vertelde hem mijn situatie. Later reageerde Lord Bubuza en hij zal mijn HERPES-virus genezen met zijn kruidenmedicatie. Ik deed alles wat Lord Bubuza vertelde en volgde zijn instructies op de juiste manier op en tot mijn grote verbazing werd ik genezen en vandaag maak ik het een jaar nadat ik was genezen en ik zei tegen mezelf dat ik de wereld zou laten weten hoe ik werd genezen door Lord Bubuza. Ben je besmet met een ziekte of virus? Heeft u een kind of enige vorm van hulp nodig? Neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

afbeelding van seger07
Zonnig
#16

Ik was besmet met een virus genaamd HERPES, ik voelde dat dit het einde van het leven voor mij was omdat ik naar verschillende ziekenhuizen ging voor genezing, maar na de behandeling enkele weken later zal hetzelfde HERPES-virus terugkomen. Ik bleef mijn hard verdienende geld uitgeven aan dit virus om er zeker van te zijn dat ik genezen en vrij zou zijn zoals elke andere persoon in de wereld zonder ziekte, maar dit HERPES-virus zal niet alleen ooit blijven zitten toen ik op het internet aan het surfen was Ik kwam een ​​getuigenis tegen van sommige mensen die getuigden over hoe Lord Bubuza hen genas van KANKER en een aantal andere ziekten, dus ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via e-mail en vertelde hem mijn situatie. Later reageerde Lord Bubuza en hij zal mijn HERPES-virus genezen met zijn kruidenmedicatie. Ik deed alles wat Lord Bubuza vertelde en volgde zijn instructies op de juiste manier op en tot mijn grote verbazing werd ik genezen en vandaag maak ik het een jaar nadat ik was genezen en ik zei tegen mezelf dat ik de wereld zou laten weten hoe ik werd genezen door Lord Bubuza. Ben je besmet met een ziekte of virus ?? Heb je een kind nodig of een andere vorm van hulp? Neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

afbeelding van Petra1967
Licht bewolkt
#17

Hoe moeilijk kan het leven zijn...............mijn nieuwe lief jarig hiepdepiephoera maar vandaag ook mn trouwdag..........nu maar traan en vanavond met nieuwe lief er een fijne avond van maken

afbeelding van paulablair20222
Zonnig
#18

Hallo iedereen, ik ben hier om het goede werk van Doctor Zakuza te publiceren. Het is een hel geweest sinds ik door mijn man werd gescheiden omdat ik zo gebroken en eenzaam was. Mijn man liet me achter voor zijn minnares en de hele zaak zorgde ervoor dat ik me erover bekommerde dat het me op mijn werk betrof, want ik kon me niet meer concentreren. Ik zocht en zocht hulp bij vrienden en familie, maar niemand kon een antwoord krijgen op mijn probleem, totdat ik door mijn buurman werd verwezen naar dokter Zakuza. Ik nam contact op met de dokter en ik opende alles voor hem en de dokter gaf me woorden van hoop en beloofde me dat mijn man binnen 12 tot 16 uur bij mij terug zou komen. Ik volgde alle instructies die de dokter me gaf en zie, mijn man kwam binnen 12 tot 16 uur bij mij terug, heeft de dokter beloofd en mijn man was zo trouw, lief en eerlijk. Ik moet zeggen dat dit een wonder is, want ik heb nog nooit een ervaring gehad met zoiets en het heeft echt voor me gewerkt. Aan kijkers die op zoek zijn naar hulp kan contact opnemen met de dokter. Hij is waarlijk een God op aarde. Website: http://doctorzakuzaspelltemple.website2.me en e-mail: doctorzakuzaspelltemple@yahoo.com

Zonnig
#19

Ik ben zo blij vandaag en ik schrijf dit met vreugde. Ik ben 24 jaar oud en mijn geliefde is zes maanden geleden met me uit elkaar gegaan, en elke keer als ik hem zie, wil ik hem altijd terug, maar ik kon hem op geen enkele manier terug krijgen. week zag ik een bericht over dr Sacre, hoe hij een heleboel mensen helpt, dus ik neem contact met hem op voor hulp drie dagen geleden en vandaag is mijn geliefde terug voor mij en ik ben zo blij en hij houdt nu van mij en zorgt goed voor me ik hou van hem meer en hij houdt meer van alles dankzij DR Sacre als je hulp nodig hebt neem contact met hem op via e-mail (sacretempleofpower@gmail.com) of whatsapp hem of bel ((+2347033155855)) voor hulp neem contact met hem op details
 
Mia Noah uit Londen

afbeelding van seger07
Zonnig
#20

Ik was besmet met een virus genaamd HERPES, ik dacht dat dit het einde van het leven voor mij was omdat ik naar verschillende ziekenhuizen ging voor genezing, maar na de behandeling enkele weken later zal hetzelfde HERPES-virus terugkomen. Ik bleef mijn hard verdienende geld uitgeven aan dit virus om er zeker van te zijn dat ik genezen en vrij zou zijn zoals elke andere persoon in de wereld zonder ziekte, maar dit HERPES-virus zal niet alleen ooit blijven zitten toen ik op het internet aan het surfen was Ik kwam een ​​getuigenis tegen van sommige mensen die getuigden over hoe Lord Bubuza hen genas van KANKER en een aantal andere ziekten, dus ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via e-mail en vertelde hem mijn situatie. Later reageerde Lord Bubuza en hij zal mijn HERPES-virus genezen met zijn kruidenmedicatie. Ik deed alles wat Lord Bubuza vertelde en volgde zijn instructies op de juiste manier op en tot mijn grote verbazing werd ik genezen en vandaag maak ik het een jaar nadat ik was genezen en ik zei tegen mezelf dat ik de wereld zou laten weten hoe ik werd genezen door Lord Bubuza. Ben je besmet met een ziekte of virus? Heeft u een kind of enige vorm van hulp nodig? Neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

afbeelding van Crystal Van Zaa
Zonnig
#21

Ik had 10 jaar last van borstkanker, mijn arts vertelde me dat er geen genezing was, dus ik bleef van medicijnen leven. Ik was altijd aan het huilen elke nacht omdat ik doodging aan deze borstkanker en voelde dat alle hoop om genezen te worden verloren was. Op een dag ging ik winkelen en ontmoette mijn kindvriend. We verenigden elkaar en begonnen elkaar weer te bezoeken, ze kwam op een dag naar mijn huis en trof me, dus vroeg ze me of het probleem was en ik legde haar uit dat ik 10 jaar lang aan borstkanker lijden en de dokter zei dat ik niet genezen kon worden. Mijn vriend Fiona Van Gave lachte en zei dat ze eerder kanker had maar Lord Bubuza genas haar, in eerste instantie dacht ik dat ze een grap maakte, maar later besefte ik dat ze heel serieus was, dus ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza voor hulp en hij antwoordde en zei dat hij me zou genezen en ik zal het resultaat binnen 12 tot 16 uur zien. Ik dacht dat Lord Bubuza ook een grapje maakte, maar ik deed alles wat hij me vertelde en ging terug naar het ziekenhuis voor controle na enkele dagen en de dokter zei dat hij geen borstkanker kon vinden in ik vond dit geen grote grap maar tot mijn grote verbazing was het niet omdat het vandaag 3 jaar geleden is dat ik van borstkanker werd genezen, dus zei ik tegen mezelf dat ik op het internet zal getuigen en de wereld zal laten weten hoe Heer Bubuza genas me. Heeft u een probleem? Neem nu contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

afbeelding van Nira Shalom
Zonnig
#22

Ik wil mijn prachtige getuigenis delen over hoe ik mijn Echtgenoot van mijn leven terugkeerde, ik wil de mensen vertellen dat er een echte spell caster online is en is krachtig en oprecht. Zijn naam is Baba Wale Wiseman, hij heeft geholpen Ik heb onlangs mijn relatie met mijn man herenigd die me dumpte. Toen ik contact opnam met Wiseman, wierp hij een liefdesbetovering voor mij en mijn echtgenoot die zei dat hij niets meer met mij te maken had, belde mij en begon me te smeken. Voor iedereen die dit artikel leest en hulp nodig heeft, kan Wiseman ook allerlei soorten hulp bieden, zoals het herenigen van een huwelijk en een relatie, het genezen van alle soorten ziekten, rechtszaken, zwangerschapsvertelling, we zijn nu heel gelukkig met ons zelf. Wiseman laat hem beseffen hoeveel we van elkaar houden en elkaar nodig hebben. Deze man is echt en goed. Hij kan je ook helpen je gebroken relatie te herstellen. Ik had mijn man terug! Het was als een wonder! Geen huwelijkscounseling en we doen het heel goed, in ons liefdesleven. Contact opnemen met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing
via e-mail: babawalewiseman01@gmail.com
WhatsApp: +2348129806153

afbeelding van Nira Shalom
Zonnig
#23

Ik wil mijn prachtige getuigenis delen over hoe ik mijn Echtgenoot van mijn leven terugkeerde, ik wil de mensen vertellen dat er een echte spell caster online is en is krachtig en oprecht. Zijn naam is Baba Wale Wiseman, hij heeft geholpen Ik heb onlangs mijn relatie met mijn man herenigd die me dumpte. Toen ik contact opnam met Wiseman, wierp hij een liefdesbetovering voor mij en mijn echtgenoot die zei dat hij niets meer met mij te maken had, belde mij en begon me te smeken. Voor iedereen die dit artikel leest en hulp nodig heeft, kan Wiseman ook allerlei soorten hulp bieden, zoals het herenigen van een huwelijk en een relatie, het genezen van alle soorten ziekten, rechtszaken, zwangerschapsvertelling, we zijn nu heel gelukkig met ons zelf. Wiseman laat hem beseffen hoeveel we van elkaar houden en elkaar nodig hebben. Deze man is echt en goed. Hij kan je ook helpen je gebroken relatie te herstellen. Ik had mijn man terug! Het was als een wonder! Geen huwelijkscounseling en we doen het heel goed, in ons liefdesleven. Contact opnemen met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing
via e-mail: babawalewiseman01@gmail.com
WhatsApp: +2348129806153